Blaga, despre proiectul de buget: Suntem nemulţumiţi de cuantumul sumelor alocate investiţiilor

| 11 dec, 2014

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga şi-a exprimat, joi, nemulţumirea faţă de cuantumul sumelor alocate investiţiilor, în prima formulă de buget făcută publică de Executiv, şi a apreciat că aceasta este 'cea mai mare problemă a bugetului pe 2015', la fel cum a fost şi a bugetului pe 2014.

' În primul rând, bugetul a fost prezentat azi-noapte, într-o primă formulă. În cursul zilei de astăzi, mai erau încă discuţii între ministrul Bugetului, pe de-o parte, şi şefii diferitelor instituţii, pe de altă parte, au tăiat, nu au tăiat din bugetul DNA, au tăiat, nu au tăiat din bugetul Ministerului Public. Sigur că noi îl vom analiza, dar, ca o problemă generală, suntem nemulţumiţi de cuantumul sumelor alocate investiţiilor. Şi asta este, cred, cea mai mare problemă a bugetului pe 2015 şi, de fapt, a fost şi a bugetului pe 2014. (...) Vom analiza foarte serios, în comisiile noastre de specialitate, bugetul şi ne vom spune punctul de vedere în Parlament', a declarat co-preşedintele PNL, prezent joi la 'Gala Europa', eveniment organizat de Fundaţia Konrad Adenauer şi Tineretul Naţional Liberal.

Vasile Blaga a adăugat că lipsa locurilor de muncă reprezintă cea mai mare problemă a României şi că, în absenţa investiţiilor, o îmbunătăţire a situaţiei nu poate interveni.

' Mai sunt patru ani şi vom sărbători cu mare fast, cum e şi normal şi cu bucurie, 100 de ani de la Marea Unire, dar nu am reuşit să facem în 100 de ani o autostradă care să treacă munţii. Unul din obiectivele importante, care trebuie să stea în faţa României şi, pentru aceasta, cred că domnul Iohannis va face ceea ce a promis, adică Putere-Opoziţie să stabilim priorităţile pe termen lung ale României, este să legăm între ele provinciile istorice ale României cu autostrăzi şi, pe urmă, de Uniunea Europeană', a declarat co-preşedintele PNL.

Despre prezentarea săptămâna viitoare a unui nou guvern, restructurat, în Parlament, şi despre cum va vota PNL, Blaga a răspuns cu întrebarea: 'Care Guvern ?'

' Am înţeles că doresc să vină cu un guvern mai suplu, să renunţe la miniştri delegaţi, ceea ce nu este un lucru rău, dar dacă vin cu aceiaşi oameni, care au guvernat până acum, nu poţi să votezi un astfel de guvern ', a declarat co-preşedintele PNL.

Spunându-i-se că numele noi ar urma să fie cele din partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, Blaga a replicat că din partidul acestuia au mai fost oameni în guvern.

'Au excelat, unii dintre ei, prin faptul că au plecat din minister ( portofoliul pe care l-au deţinut - n.r.) fără să-i cunoască nimeni, mă gândesc la domnul Gerea, sau alţii, cum e fostul ministru al Finanţelor, care aţi văzut de ce a plecat din Guvern. Trebuie să vedem efectiv oamenii cu care vin în guvern', a mai declarat co-preşedintele PNL.

Blaga a infirmat faptul că, la acest moment, reprezentanţii PNL poartă discuţii în vederea întăririi Opoziţiei parlamentare cu aleşi ai grupului minorităţilor naţionale sau ai UDMR şi a adăugat că, din poziţiile publice ale acestora, reiese că vor susţine bugetul şi Guvernul restructurat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ