Blaga, lui Antonescu: Vă aşteaptă moţiunea de cenzură a PDL împotriva Guvernului. Poftiţi, nu vă sfiiţi

| 19 feb, 2014

Vasile Blaga i-a adresat o scrisoare deschisă lui Crin Antonescu, în care îl acuză că "în goana după o funcţie de vicepremier" şi în "dorinţa obsesivă" de a deveni preşedinte a "paralizat guvernarea" şi îi transmite că, dacă vrea cu adevărat măsuri de dreapta, moţiunea de cenzură a PDL îl aşteaptă.

"Am fost cu toţii martorii metamorfozei la care aţi fost supus în ultima perioadă. Suntem conştienţi de faptul că presiunile politice la care sunteţi supus determină în propria dumneavoastră persoană renaşterea liberalismului şi a doctrinei dreptei. Ceea ce, însă, nu putem înţelege este de ce tocmai acum v-aţi amintit de scăderea CAS, acum când sunteţi cu un picior afară din Guvern, şi nu când aţi guvernat efectiv. De ce scăderea CAS nu a fost operată în aproape 2 ani de guvernare, atâta vreme cât ministru al Muncii a fost şi este încă un liberal, cel puţin în acte?", afirmă Vasile Blaga în scrisoarea adresată preşedintelui PNL.

Vasile Blaga mai precizează că, dacă tot a cerut, "ipocrit", scăderea CAS, Crin Antonescu ar trebui să îi ceară "tovarăşului său de guvernare" şi celelalte măsuri de relansare economică - scăderea cotei unice la 12%, relansarea politicilor de investiţii şi măsuri active pentru crearea de noi locuri de muncă".

"Nu sunteţi credibil, domnule Antonescu. V-aţi afişat săptămâna aceasta ca un apărător al justiţiei, prin recomandarea pe care aţi făcut-o colegilor liberali de a vota pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma. Ce uitaţi, însă, este istoria recentă: atacul reprobabil la adresa democraţiei şi statului de drept din vara lui 2012, votul ruşinos din marţea neagră şi, lucru care este în desfăşurare, menţinerea senatorului Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în funcţia de membru în Comisia juridică a Senatului României, în funcţia de senator, dar şi de membru PNL", îi transmite Vasile Blaga lui Antonescu.

Potrivit liderului PDL, faptul că Antonescu "se erijează în apărătorul justiţiei este, în acest moment, o insultă pentru noi toţi, o insultă la adresa României, Europei şi lumii întregi".

Blaga îl mai acuză pe Antonescu că, deşi s-a declarat în ultimele zile "un luptător" împotriva legii amnistiei şi graţierii, a creionat "cu propriul aparat o constituţie ruşinoasă, neconstituţională şi ilegală".

"Vreţi legalitate? Atunci renunţaţi la această ciornă pe care, cu mândrie perfidă, aţi numit-o Constituţie. Jocul dumneavoastră de imagine este de nivelul teatrului Ţăndărică şi nu reuşeşte să impresioneze nici măcar un şcolar novice în ale politicii", mai arată Vasile Blaga.

Potrivit preşedintelui PDL, "în goana după o funcţie de vicepremier pentru PNL şi în dorinţa obsesivă de a deveni preşedintele României", Crin Antonescu a "paralizat guvernarea".

"Ministerele cheie ale guvernului sunt blocate de săptămâni în şir. Dacă vă doriţi cu adevărat justiţie şi măsuri de dreapta care să vă reconfirme ideologia de mult abandonată, la Grupul PDL din Camera Deputaţilor vă aşteaptă moţiunea de cenzură a PDL împotriva guvernului Ponta. Poftiţi, nu vă sfiiţi. Noi am semnat-o deja", se mai precizează în scrisoarea deschisă semnată de liderul PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
Horia Nabot
sare și Bleancă, fleanca-fleancă...
Bey Bleaga, după euro-parlamentare ... dl. Diriginte, se pare că-ți va scădea la maxim - nota la purtare !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ