Blaga: Nu am atacat legea bugetului la CCR pentru că nu am găsit temeiuri constituţionale

| 09 dec, 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că democrat-liberalii nu au atacat la CCR legea bugetului pe 2014 pentru că nu au găsit temeiuri constituţionale pentru un astfel de demers.

"Noi nu am atacat bugetul la Curtea Constituţională aşa cum am făcut anul trecut pentru că anul trecut l-am atacat pe procedură. Vă aduc aminte că ei pierduseră pe traseu vreo 4.000 de amendamente de-ale noastre. În cursul acestui an PDL şi-a susţinut, până la 12 noaptea, 1.400 de amendamente. Deci, nu am găsit temeiuri constituţionale pentru a-l ataca. Sigur, Preşedinţia are cu totul alte posibilităţi legale de a-l retrimite înapoi. Dar asta nu înseamnă, şi noi am explicat foarte bine, legea finanţelor publice oferă Guvernului uselist toate condiţiile pentru a putea plăti pensiile majorate de la 1 ianuarie", a declarat preşedintele PDL, citat de Agerpres.

Despre înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţionarea de terenuri agricole în judeţul Călăraşi de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, Blaga a spus că PDL este un partid care îşi va păstra poziţia. "Nu putem să fim de acord cu înfiinţarea unor astfel de comisii care doresc să abată atenţia de la problemele serioase", a declarat preşedintele PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ