Blaga nu e de acord cu Macovei, ca să fie anti-Băsescu

| 11 mai, 2013

Distinsul președinte al PDL, domnul Vasile Blaga, s-a decis să iasă din toropeala și inactivitatea politică de rău augur în care părea să se fi complăcut cam de când președintele și-a luat public rămas bun de la cei care l-au propulsat la Cotroceni.

Nu-i vorba de crearea guvernului din umbră, a cărui lipsă i-o reproșeazăCristian Preda când amenință cu auto-suspendarea din partid. Acea problemă a rezolvat-o în stilul molcom al ardeleanului care n-aude dar le potrivește, când a declarat că PDL va prezenta, începând de săptămâna viitoare, soluţii pentru fiecare sector socio-economic, primul domeniu vizat fiind agricultura. Rămâne de văzut dacă europarlamentarul PDL, Cristian Preda va considera că aceste ”soluții” sunt sau nu totuna cu guvernul din umbra solicitat.

Până atunci, Vasile Blaga mai are o controversă cu alt europarlamentar PDL, Monica Macovei, pe subiectul propunerii făcute de aceasta din urmă în Parlamentul European privind posibilitatea confiscării extinse a averii. Conform declarației proprii, Vasile Blaga este de acord cu 99% din ce a afirmat Monica Macovei dar, totodată și paradoxal, nu este de acord cu această propunere şi că punctul său de vedere este punctul de vedere oficial al PDL. Ce să înțelegem din această declarație cel puțin bizară? Ce reprezintă atât de important acel 1% încât îl constrânge pe omul politic Vasile Blaga să se dezică de propunerile unui europarlamentar ce reprezintă partidul condus de domnia sa? Thomas Edison spunea că:”Invenţia este 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie”. Similar, este posibil ca din perspectiva lui Vasile Blaga inițiativa Monicăi Macovei să fie tot 1% inspirație dar mai proastă, adică mai englezește spus:”bad timing”.

Căci cum altfel să ne explicăm că un proiect ce era agreat de PDL cât timp se afla la guvernare, devine brusc indezirabil când ajunge în opoziție? Este probabil evident că în acest caz acel 99%, menționat atât de inspirat de Vasile Blaga, se referă nu la transpirație ci la ipocrizie și nu se referă la Monica Macovei, constantă în opinii, ci la domnia sa. Departe de mine intenția să speculez aparențele care nu-i sunt deloc favorabile lui Vasile Blaga în acest caz, pentru că aș fi aproape obligat să iau în considerare și natura umană, care orice s-ar spune este prevăzătoare, nu-i așa, și-l poate face precaut pe președintele unui partid ai cărui foști guvernanți ar putea experimenta primii beneficiile legii propusă de Macovei... Asta în caz că ”digul” de la DNA cedează și valul de dosare și rapoarte despre fostele guvernări se vor transforma într-un tsunami prea mare pentru un partid devenit peste noapte atât de mic.

Voi încerca să fiu corect cu cel care este, fără doar și poate, cel mai corect președinte pe care l-a avut vreodată PDL. Procentul amintit reprezintă pe de o parte cât la sută este Monica Macovei omul de încredere al președintelui Băsescu și cât la sută europarlamentar PDL. Interpretată din acest punct de vedere, intervenția televizată a lui Vasile Blaga se înscrie fără probleme în efortul său de a distanța PDL cât mai mult și fără cale de întoarcere de președintele Traian Băsescu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ