Blaga: PNL a obţinut la alegerile locale cel mai bun scor după 1990

| 06 iun, 17:46

PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor după 1990, a declarat, luni, copreşedintele partidului Vasile Blaga.

El a adăugat că rezultatul scrutinului arată cât de corectă a fost decizia fuziunii. 

"PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor al lui după 1990. (...) Le mulţumesc celor care au avut încredere în PNL, dar şi candidaţilor", a afirmat Blaga, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de copreşedintele PNL Alina Gorghiu. 

El a spus că, după numărătoarea făcută în 91% din organizaţii, PNL a obţinut 31% la votul politic la consilii judeţene şi peste 1.000 de mandate de primar. 

"Am reuşit să reconstruim dreapta. Nu a fost uşor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau încredere", a susţinut Blaga. 

În privinţa alegerilor din Bucureşti, el le-a mulţumit lui Cătălin Predoiu şi celorlalţi candidaţi pentru că au avut programe şi soluţii "serioase" şi a spus că absenteismul în Capitală arată că toate partidele politice au o problemă. 

"Este drept că nu e democraţie fără partide politice, fără politică, fără politicieni şi eu cred că bucureştenii nu resping politica, resping politicianismul", a opinat Vasile Blaga. 

La rândul său, Alina Gorghiu a declarat că rezultatul obţinut la alegerile locale arată că PNL şi-a îndeplinit obiectivul propus. 

"Îi fericit pe toţi primarii PNL care au reuşit să câştige mandate şi le mulţumesc tuturor celor care au participat la vot. (...) Scorul partidului este undeva la peste 30% în privinţa opţiunilor totale ale alegătorilor. Este un obiectiv pe care PNL şi l-a propus şi l-a îndeplinit. Este un scor într-adevăr fără precedent după 1990 încoace, este cel mai bun scor al PNL, dar asta nu înseamnă că suntem mulţumiţi. Se putea şi mai bine în aceste alegeri locale, sunt filiale unde se putea şi mai bine, sunt filiale unde a mers foarte bine, dar analiza o vom face la Biroul Politic Naţional de miercuri", a adăugat Gorghiu. 

Ea a spus că PNL a obţinut mult mai mulţi primari decât cei cu care a intrat în această campanie electorală. "Aveam 750, după cum ştiţi, astăzi avem mai bine de 1.000 de primari. Numărul de mandate obţinut în condiţiile ordonanţei traseiştilor, toate acestea sunt dovada că PNL la aceste alegeri locale a performant la nivel naţional", a arătat liderul PNL. 

Potrivit acesteia, toată lumea poate să tragă concluzia "evidentă" că la nivel naţional există două mari forţe politice care se confruntă inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare - PNL şi PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ