Blaga: Propunerea ca PNL să se abţină de la vot în cazul Vosganian, o şmecherie

| 07 oct, 2013

Afirmaţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căreia va cere senatorilor liberali să se abţină de la votul privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, reprezintă o "şmecherie", a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, astăzi, înainte de şedinţa BPN al PDL.

"O şmecherie, o nouă şmecherie a PNL. Auzeam şi argumentaţia că nu-l consideră vinovat pe domnul Vosganian. Nici noi nu-l considerăm vinovat. Acum, Parlamentul nu este chemat să-l judece pe domnul Vosganian. Parlamentul este chemat să-şi dea girul pentru ca justiţia să poată să-şi facă datoria. Iar eu cred că, mai ales după discursul domniei sale Crin Antonescu de vinerea trecută, credeam că alta va fi poziţia lor. Respecţi justiţia dacă nu-i pui piedici de niciun fel, dar despre ce să discutăm aici? Eu cred că suntem chemaţi să dăm girul justiţiei să-şi facă treaba. Nu noi suntem cei chemaţi să judecăm", a spus preşedintele PDL, citat de Agerpres.

Vasile Blaga a adăugat că liberalii "au avut astfel de intenţii inclusiv la proiectul de modificare, de revizuire a Constituţiei". 

"Şi noi ne-am opus şi atunci la o astfel de procedură. Am spus că nu poţi transforma Parlamentul României într-o instanţă de judecată. Au intenţionat să facă lucrul acesta şi la propunerea de schimbare a Statutului parlamentarilor şi ne-am opus de trei ori la Curtea Constituţională şi am câştigat", a spus preşedintele PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că va propune senatorilor liberali să se abţină de la votul din Senat privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

"Eu voi propune colegilor mei din PNL, cel puţin, să ne abţinem de la votul de astăzi. Să nu votăm ca fiind simbolic într-un conflict de interese. Este vorba de un coleg de-al nostru. Lăsăm restului Senatului decizia şi în felul acesta nu putem spune nici că-l socotim vinovat ceea ce nu putem să-l socotim pe Varujan Vosganian. Din punctul nostru de vedere nu există pe ce s-a înaintat elemente pentru începerea urmăririi penale, pe de altă parte să nu se poată spune, să nu se poată invoca faptul că am bloca demersurile justiţiei", a spus Antonescu, înainte de şedinţa USL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2013
cantautor
abtinere=smecherie;
posibil PDL-ul va absenta cat trebuie...
alta smecherie...?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ