Blaga şi Macovei s-au contrat public pe tema exploatării de la Roşia Montană

| 23 noi, 2013

PDL este pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, liderul formaţiunii, Vasile Blaga.

"Aş vrea să reiterez poziţia PDL, care este un partid vertical, condus de oameni verticali. Pe mine nu mă cheamă Ponta şi PDL-ul nu este PSD. (...). Noi suntem pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu la cel mai înalt nivel asumate de către Uniunea Europeană. Noi nu am fost de acord cu proiectul Ponta - Roşia Montană, cum nu a fost de acord ministrul lui de Justiţie, care, pe 17 pagini, l-a desfiinţat. Şi, până la urmă, iată, au ajuns la aceeaşi condiţie ca şi noi: că nu merge. Dar cu respectarea condiţiilor de mediu, cu asumarea de către Guvern, aşa cum se face, cu aviz de mediu de la ministerul de resort care are, cel puţin în teorie, cei mai buni specialişti, da", a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

În schimb, europarlamentarul Monica Macovei a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că ea este împotriva exploatării de la Roşia Montană. "Diversitatea de opinie este respectată în partid. (...). Din 2010, poziţia mea este constantă. Eu sunt împotriva exploatării cu cianură de la Roşia Montană. Punct", a spus Macovei.

În replică, Vasile Blaga a declarat că există o libertate de opinie, dar poziţia partidului o exprimă preşedintele partidului. "Aşa scrie la statut, articolul 1", a adăugat preşedintele PDL.

Referitor la trimiterea la Parchetul General a raportului Comisiei Parlamentare Roşia Montană, europarlamentarul Monica Macovei a susţinut că, 'în cazul Roşia Montană Gold Corporation s-au comis foarte multe ilegalităţi', din 1995, ' de când au început cu licenţele de explorare, de exploatare, s-a mărit perimetrul şi aşa mai departe'.

"Mă bucur că Parchetul cercetează acum aceste ilegalităţi şi eu sunt alături de cei care demonstrează împotriva proiectului", a spus europarlamentarul.

La remarca unui jurnalist că s-ar putea ca printre cei anchetaţi în acest caz să se afle şi membri ai PDL, Monica Macovei a spus că, din punctul său de vedere, dacă ai greşit, plăteşti. 'De câte ori au fost cercetaţi, condamnaţi din partid, lucrurile au mers înainte. E singurul partid care, dacă a avut oameni cercetaţi sau arestaţi, nu a încercat să dea afară procurorii, să decapiteze DNA sau ANI, dacă a avut primari incompatibili. (...). Da, din punctul meu de vedere, din orice partid este, asta e regula, ăsta e statul de drept, se aplică legea, ai greşit, plăteşti', a declarat Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2013
Alin Croitoru
Vai mama noastra
Doamne ce m-am saturat de declartii politice fara rost.De ce nu a dat drumul la proiect PDL-ul ca au fost la putere de 8 ani. Toti sunt niste micinosi care nu urmaresc binele tari. O sa ii vad eu si pe pensionari ce iasa in strada cand o sa le taie Ponta din pensi ca sa plateasca despagubirile...sa ii vad atunci in strada.
25 noi, 2013
Alin Croitoru
Vai mama noastra
Doamne ce m-am saturat de declartii politice fara rost.De ce nu a dat drumul la proiect PDL-ul ca au fost la putere de 8 ani. Toti sunt niste micinosi care nu urmaresc binele tari. O sa ii vad eu si pe pensionari ce iasa in strada cand o sa le taie Ponta din pensi ca sa plateasca despagubirile...sa ii vad atunci in strada.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ