Blaga: Sunt convins că Boc va câştiga Primăria Cluj. PNL are 76 de primari de oraşe

| 29 aug, 15:15

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, sâmbătă, că Emil Boc şi-a transmis în scris candidatura pentru alegerile locale la Primăria Cluj şi a adăugat că este convins că acesta va câştiga competiţia, potrivit Agerpres.

"Eu discut zilnic cu dl Emil Boc şi nu am ce să-i cer. Dl Emil Boc şi-a transmis în scris candidatura la Bucureşti. Este menţionată între cele 10 din 11. Sunt convins că va câştiga primăria", a declarat Blaga, după reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL şi a grupurilor parlamentare liberale de la Gura Humorului.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat că, "dacă mai este nevoie", va avea o discuţie lămuritoare cu Emil Boc.

Vasile Blaga a arătat că în şedinţele liberalilor au fost analizate pe categorii candidaturile la funcţiile de primari de municipii reşedinţă de judeţ, municipii şi oraşe.

"Chiar dacă mai aşteptăm în multe zone candidaturi, pentru că ne interesează candidaturi câştigătoare, din 11 primari în funcţie din capitalele de judeţ 10 vor candida din nou, dar avem pentru restul un număr de 134 de candidaţi", a spus Blaga.

Liberalul a precizat că dintre cei 23 de primari în funcţie din partea PNL în primăriile de municipii, altele decât cele reşedinţă de judeţ, vor mai candida 19, menţionând că pentru aceste funcţii s-au înscris în total tot 134 de candidaţi.

Blaga a mai spus că PNL are 76 de primari de oraşe în funcţie, dintre care vor candida la locale 70. În total, în competiţia internă a PNL pentru desemnarea candidaţilor la primăriile de oraşe s-au înscris 292 de liberali.

El a precizat că regulamentele interne ale PNL vor fi adoptate la Colegiul Director din septembrie. De asemenea, în cadrul BPN au fost stabilite atribuţiile vicepreşedinţilor regionali ai PNL.

Copreşedintele PNL a arătat că, în cazul în care un primar din partea PNL care la un moment dat s-a declarat independent şi doreşte să se înscrie în cursa internă pentru locale, situaţia va fi analizată de la caz la caz.

"Noi nu am fost niciodată adepţii traseismului politic. Sunt situaţii în care colegi de-ai noştri, din diverse motive, s-au declarat independenţi, nu am mers spre alte partide şi am spus şi astăzi că, dacă doresc să se înscrie în partid şi au şanse, trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea. În Giurgiu este o situaţie specială, în care un candidat serios care apare în toate analizele ca un candidat serios, nu ştiu dacă el va fi, noi o să facem analize sociologice pentru a vedea care este candidatul, dacă el exprimă un punct de vedere care corespunde comunităţii respective, vom candida cu el", a subliniat Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ