Blaga: Am decis să nu mai depunem alte amendamente la CODUL FISCAL

| 29 aug, 13:49

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat, sâmbătă, că pe 7 septembrie Codul fiscal ar putea ajunge la promulgare, arătând că liberalii au decis să nu mai depună alte amendamente decât cele convenite la întâlnirea politică a liderilor partidelor parlamentare cu privire la acest proiect, potrivit Agerpres.

El a precizat că, săptămâna viitoare, noul Cod fiscal va fi adoptat de Parlament, astfel încât lunea viitoare ar putea ajunge la promulgare.

"Am fost de acord să nu mai depunem alte amendamente decât cele convenite", a subliniat Blaga.

Liderii partidelor parlamentare au stabilit joi ca modificările aduse Codului fiscal să fie adoptate în forma iniţială care a fost aprobată în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

TVA va scădea la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi anume în cazul construcţiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanţi să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 şi s-a căzut de acord asupra menţinerii unui deficit bugetar de sub 2%.

Un alt aspect asupra căruia Coaliţia şi Opoziţia au ajuns la un consens vizează angajamentul Executivului de a prezenta, până la data de 15 noiembrie, proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 14:05
LENIN SI STALIN
AM DECIS,SA TE INMORMANTAM IN VAMA
TOVARASE MILITIAN HOT SI COMUNIST DE HARTIE ROSIE,DE CE NU TE MUTI IN
SIBERIA,UN AVEM MARE NEVOIE DE PELELISTI TAMPITI SI HANDICAPATI,CA BLAGA
TE ASTEPTAM LA MAUZOLEU ,SE NE PUPI IN CUR,ASA MORTI,CUM SUNTEM.BOULE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ