BNR a lansat mai multe MONEDE. Ce valoare au şi cum ARATĂ

| 10 aug, 13:21

Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic, din 7 august, un set de trei monede, din aur, din argint si din tombac cuprat, dar si o moneda din argint, toate dedicate implinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Castelului Peles din Sinaia.

Monedele din set (din aur, din argint si din tombac cuprat) au o valoare nominala de 100 de lei, 10 lei si 1 leu, forma rotunda, diametrul de 21 milimetri, cea de aur, 37 milimetri, cea de argint si cea de tombac cuprat.

Greutatea este de 6,452 grame, cea de aur, 31,103 grame cea de argint si 23,5 grame cea de tombac cuprat.

Aversul monedelor reda imaginea Castelului Peles, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "100 LEI", "10 LEI", respectiv "1 LEU", stema Romaniei si anul de emisiune 2015.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, din argint si din tombac cuprat), prezinta statuia regelui Carol I amplasata in fata Castelului Peles, inscriptia in arc de cerc "CASTELUL PELES" si anul punerii pietrei de temelie 1875.

Caracteristicile tehnice si descrierea monedei din argint sunt similare celor aferente monedei din argint care intra in componenta setului de trei monede.

"Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Seturile de monede si monedele din argint vor fi insotite de brosuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Tirajul pentru aceasta emisiune este de 150 seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat) si 250 de monede din argint", a anuntat BNR.

Preturile de vanzare sunt 1.950,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede, inclusiv brosura de prezentare, si 330,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea lor in circuitul numismatic se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ