BNR o pune la punct pe Norica Nicolai: "Ignorare a realității, răspândire de informații false"

| 04 mar, 20:57

Eurodeputata ALDE Norica Nicolai a fost pusă la punct de oficialii BNR într-o declarație de presă extrem de precisă și fără menajamente.

Într-o intervenție recentă, Norica Nicolai, membru al Parlamentului European, a acuzat lipsa de transparență a BNR în legătură cu administrarea rezervei internaționale a României, cu deosebire a rezervei de aur.

Banca Națională a României respinge ferm aceste acuzații ca fiind complet nefondate, se arată într-o Declarație a purtătorului de cuvânt al BNR citata de Realitatea Finaciara.

"A acuza lipsa de transparență a Băncii Naționale a României în privința acestui subiect înseamnă pur și simplu ignorarea documentelor oficiale puse în fiecare an la dispoziția autorităților statului și publicului larg...

Doamna europarlamentar Norica Nicolai nu trebuie decât să le consulte pentru a avea toate răspunsurile la întrebările pe care le-a ridicat public. Așa cum am mai menționat cu alte ocazii, tot pe site-ul băncii se găsesc și alte materiale explicative în privința administrării rezervei de aur.

„Punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur sau a rezervei internaționale a României nu este doar un semn de ignorare a realității, de sfidare a logicii economice și a practicilor prudențiale internaționale, ci o formă de răspândire a unor informații false", se spune în mesajul lui Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Tag-uri: Norica Nicolai
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ