BNR: prognoza de inflaţie scade în acest an de la 3,1% la 1,8%

| 07 noi, 2013

Banca Naţională a României a revizuit semnificativ în scădere prognoza de inflaţie pentru acest an, de la 3,1% la 1,8%, precum şi pentru finele anului 2014, de la 3,1% la 3%.

Banca Naţională a României a revizuit în scădere prognoza de inflaţie pentru acest an, de la 3,1% la 1,8%. De asemenea, Banca Centrală a redus prognoza de inflaţie şi pentru finele anului 2014, de la 3,1% la 3%. BNR anticipează o scădere a ratei sub intervalul de variaţie în prima parte a anului viitor şi apoi o revenire, mai ales din efect de bază.

În septembrie faţă de luna anterioară, preţurile de consum au scăzut cu 0,6%, influenţate în mare măsură de ieftinirea pâinii, după reducerea TVA, astfel că rata anuală a ajuns la 1,88%.

În prima parte a lunii august Banca Naţională a redus prognoza de inflaţie pentru acest an şi anul viitor, la 3,1%, de la proiecţia anterioară de 3,2%, respectiv 3,3%.

Tag-uri: BNR, inflatie, paine, TVA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ