Boala FĂRĂ LEAC care loveşte nemilos la începutul sezonului cald. Avertismentul medicilor

| 12 mai, 2014

Medicii de specialitate afirma ca numarul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala autoimuna nu a crescut in ultimii ani, fiind considerata o afectiune rara. Chiar daca este o boala incurabila, sub tratament, evolutia starii de sanatate a pacientilor este favorabila.

 

Pacientii care sunt diagnosticati cu boala lupus ajung la medicul dermatolog la scurt timp dupa declansarea simptomelor. "Pacientii ajung destul de devreme de la debutul bolii la medic pentru ca au sensibilitate la soare si acea roseata faciala care este deranjanta. Lupusul debuteaza in perioada insorita, sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai. Majoritatea bolnavilor provin din mediul rural, unde expunerea la soare este mare, fiind persoane care muncesc la camp si stau mult in soare. Numarul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala rara este constant. Lupusul afecteaza atat barbatii, cat si femeile, dar si copiii", a declarat medicul dermatolog Corneliu Dobre de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Boala poate afecta oricare dintre organele interne si in timp se poate ajunge ca bolnavul sa nu isi mai poata indeplini atributiile zilnice. Cea mai frecventa si severa forma de lupus se numeste Lupus Eritematos Sistemic (LES). "Persoanele care observa ca au o roseata la nivel facial care persista sa se prezinte la medicul dermatolog pentru a se stabili un diagnostic. Daca amana prezenta la medic, boala se agraveaza. Atunci cand li se spune ca au lupus, pacientii nu se alarmeaza, nu se sperie. Daca nu este cancer, pentru ei totul este in regula. Cancerul ii inspaimanta. Din pacate, multi bolnavi nu inteleg ca boala este pe viata. Trebuie sa accepti diagnosticul, sa lupti cu boala. Pentru pacientii care sufera de lupus tratamentul este permanent. Medicamentele sunt compensate si diferenta de pret pe care o suporta pacientul din propriul buzunar este acceptabila. Nu este un tratament scump ca sa fie nevoie de eforturi financiare mari pentru a-l achizitiona. Nu avem bolnavi care sa intrerupa tratamentul pentru ca nu au bani", a declarat dr. Corneliu Dobre pentru bzi.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mai, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două clanuri de serafimi şi heruvimi

Având reputaţia unui loc al liniştii şi al păcii, Raiul a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului Serafimilor, au descins într-un loc de reuniune al rivalilor din clanul Heruvimilor. Până la momentul intervenţiei unui echipaj de apostoli, bătaia ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, aureole sparte şi aripi fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Ilarie, membru de temut al clanului Serafimilor, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind Sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a dat de Drącų’.”, a declarat Sfântul Gheorghe.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, viaţa de apoi a Raiului va putea reveni, în sfârşit, la normalitate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ