Boc face pe cel mai onest pedelist

| 01 aug, 2013

Întrebat miercuri cum comentează reducerea TVA la pâine, fostul premier Emil Boc a răspuns că apreciază măsura luată de cabinetul Ponta. ”Reducerea TVA la pâine la 9 la sută este o măsură bună”, a afirmat actualul primar al Clujului, adăugând că susține demersul cabinetului condus de Victor Ponta.

Afirmația era să lase perplexă asistența, dacă Emil Boc nu și-ar fi îndulcit afirmațiile, adăugând că are totuși o serie de temeri cu privire la efectele pe care le va produce măsura. Și totuși, chiar și în aceste condiții, declarația lui Emil Boc seamănă mai degrabă cu a unui om politic din zona puterii, decât cu a unuia care rămâne agățat de barca eşuată a PDL.

Nu îmi este încă foarte clar cât mai are Emil Boc de gând să rămână alături de PDL. Poate că întradevăr se pregătește să îngroașe rândurile migratorilor politici și să plece spre alte orizonturi ale scenei politice. Dar aprecierea pe care o exprimă față de măsura luată de cabinetul USL mă face să mă gândesc că vrea cu tot dinadinsul să speculeze prilejul pentru a-și mai drege puţin imaginea.

Numai că nu e suficient să lauzi cabinetul Ponta că ieftinește pâinea, ca să ștergi cu buretele propria ta responsabilitate pentru faptul că acest aliment a ajuns să le țină loc multora dintre concetățenii tăi și de felul I și de felul al II-lea și de desert. Fiindcă după ce guvernele conduse de Emil Boc au bramburit economia și au lăsat România descoperită în fața crizei, pentru mulți români pâinea a devenit unul dintre puținele alimente pe care și le mai puteau permite.

Să nu uităm că Emil Boc este acela care și-a pus semnătura pe măsurile de austeritate. El este cel care a semnat tăierea salariilor bugetarilor și responsabilul pentru faptul că peste 700.000 de români și-au pierdut locul de muncă. Tot el conducea Guvernul pe vremea când pâinea s-a scumpit, împreună cu toate celelalte alimente, ca urmare a majorării TVA la 24%.

Nu poți să ștergi cu buretele asemenea ”performanțe” din memoria celor pe care i-ai sărăcit și i-ai înfometat. Și, mai ales, nu poți să faci uitat cu două vorbe de apreciere faptul că, vreme de trei ani cât te-ai aflat în fruntea Executivului, nu ai ridicat nici măcar un deget ca să îi ajuți pe cei pe care i-ai adus la sapă de lemn.

Degeaba încearcă acum Emil Boc să dreagă busuiocul... De ce atât timp cât s-a aflat la Palatul Victoria nu a luat el măsura reducerii TVA, dacă tot e atât de bună?

Faptul că acum susține reducerea TVA la pâine nu îl scuză pe Emil Boc, ci îl acuză. Este o demonstrație de cinism (ca să nu folosesc un cuvânt mai greu) care ne arată încă o dată adevărata sa față și ne aduce aminte, pentru cei care am fost tentați să uităm, de guvernarea absolut incompetentă pe care a condus-o și de măsurile absurde prin care a împins acest popor la disperare.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 aug, 2013
cantautor
"Romanele istorice sunt o pasiune de-ale mele de când eram mic"
Mai baiatule,mai copile,mai specialistule,mai licentiatule(?),chiar nu te zgarie putin,la ureche, cand citesti propozitia asta autobiografica.....?
Intr-adevar,si te citez din nou:"cât de puține am învățat."
Mai nimic....
01 aug, 2013
teanu
onest si cinstit
Dupa ce am vazut in actiune "cel mai cinstit guvern" cu Ponta in frunte, putem spune cu regret ca Boc a fost onest si cinstit. Voi jurnalistii de la picioarele lui Ponta o sa ramaneti fara loc de munca. Dar ati acumulat experienta pentru urmatoarea ocupatie - cersit in Italia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ