Boc: Ponta a greşit când a confundat rezultatele de la recensământ cu cvorumul de la referendum

| 05 iul, 2013

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a apreciat că premierul Victor Ponta "a greşit fundamental când a confundat rezultatele de la recensământ cu cvorumul de la referendum".

"Premierul Ponta a greşit fundamental când a confundat, voit sau nevoit, rezultatele de la recensământ cu cvorumul de la referendum (n.r. din 29 iulie 2012). Sunt două lucruri care nu se compară, măsoară două lucruri diferite. Recensământul nu ne spune numărul populaţiei cu drept de vot din România, acest lucru ni-l spune Ministerul de Interne pe baza datelor pe care le are şi acea încercare a premierului de a da o altă interpretare referendumului este nepermisă şi n-ar trebui să existe la un asemenea nivel. Dar cine seamănă vânt culege furtună", a declarat Emil Boc, vineri, la Palatul Parlamentului.

El a fost de părere că termenii pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier nu sunt respectaţi în aceeaşi măsură de cei doi.

"Eu cred că adevărul trebuie spus indiferent de existenţa unui pact de coabitare sau nu. Mesajul preşedintelui a fost unul care se bazează şi fundamentează pe adevăr: adevărul despre Rompetrol, adevărul despre vizita în China a premierului, adevărul despre rezultatele recensământului. Adevărul nu trebuie ocolit şi el trebuie spus. Din acest punct de vedere nu cred că putem discuta în termenii respectării sau nerespectării pactului de coabitare. Repet adevărul este unul. Din nefericire de data asta premierul Ponta a greşit", a afirmat Emil Boc.

În opinia sa, preşedintele Băsescu 'a respectat pactul de coabitare'.

"Ca observator pot să constat faptul că preşedintele, atât în litera cât şi spiritul lui, a respectat pactul de coabitare. Nu acelaşi lucru pare să fie din partea premierului Ponta care, repet, confundă rezultate diferite încercând să-şi legitimeze lovitura de stat din 2012. Eu cred că ce s-a întâmplat în 2012 este produsul unor oameni politici care au pus orgoliile lor deasupra interesului naţional. Acum este cazul să înţeleagă că acea vreme s-a sfârşit", a conchis Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a fost prezent vineri, la Palatul Parlamentului, pentru a aduce un ultim omagiu fostului premier Radu Vasile, care a decedat miercuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iul, 2013
x34uhkfgT
Ver7IzXHg
frost685dude! hawaiiand did tnottoiag like this a long time ago, they stoped and a few years ago like my round the 70s 80s or 90s nt to sure they started back. this is the same story with alot of different polynesian cultures, some have just stoped completey, but samoans HAVE NEVER STOPED!!!! lol just putting it out there, we shud be reconised more for this method. http://qcxoibe.com [url=http://tmmobm.com]tmmobm[/url] [link=http://teekyqggqoo.com]teekyqggqoo[/link]
10 iul, 2013
u0xDJQXqtMR
ej39In8T
The Man who hates the name of Love' that White Forest God was talking about. I think we've found him! and just lost him again..hehe If that Tiger Demon thing spits out an evil veiorsn of the Emperor, we are under no obligation to spare that guy's life in battle. For the true Emperor!..OF MANKIND! @_@
09 iul, 2013
sREQEemw
kJlVFmQuRWxAcOmLa
Could you write about Phycsis so I can pass Science class?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ