Boc: Victor Ponta trebuie să îşi asume răspunderea în Parlament pe noul program de guvernare

| 14 dec, 2014

Fostul premier Emil Boc susţine că Victor Ponta trebuie să îşi asume răspunderea în Parlament pe noul program de guvernare, în condiţiile în care ieşirea UDMR de la guvernare şi eventuala includere a PLR în Guvern înseamnă o schimbare a compoziţiei politice a Executivului.

Fostul premier Emil Boc a declarat că angajarea răspunderii asupra programului de guvernare "reprezintă modalitatea prin care Guvernul îşi prezintă noul program de guvernare, iar Parlamentul îl acceptă sau îl respinge".

"Victor Ponta trebuie să îşi asume răspunderea în Parlament pe noul program de guvernare. Din punct de vedere constituţional, remanierea guvernamentală cu schimbarea compoziţiei politice a Guvernului implică şi asumarea răspunderii Guvernului asupra noului program de guvernare rezultat în urma schimbărilor politice din Guvern. Ieşirea UDMR de la guvernare şi eventuala includere a PLR în Guvern înseamnă o schimbare a compoziţiei politice a Guvernului, cu implicaţii directe asupra programului de guvernare. Angajarea răspunderii Guvernului asupra programului de guvernare, în condiţiile articolului 114 din Constituţie, reprezintă modalitatea prin care Guvernul îşi prezintă noul program de guvernare, iar Parlamentul îl acceptă sau îl respinge", a spus Boc.

Potrivit acestuia, cu ocazia angajării răspunderii Guvernului Ponta asupra noului program de guvernare, există posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură, în condiţiile articolului 114 din Constituţie.

"Pentru o asemenea procedură constituţională, asumarea răspunderii Guvernului asupra programului de guvernare cu ocazia remanierii guvernamentale, cu schimbarea compoziţiei politice a guvernului, există deja un precedent: angajarea răspunderii Guvernului Ponta asupra programului de guvernare cu ocazia ieşirii PNL de la guvernare şi cooptarea UDMR în Guvern, în martie 2014. Acum, Guvernul Ponta se află în faţa unei situaţii similare şi, în consecinţă, se impune aceeaşi procedură", a subliniat Boc.

El a avertizat că, dacă premierul Ponta nu va proceda la angajarea răspunderii asupra noului program de guvernare, "există riscul atacării la Curtea Constituţională a hotărârii Parlamentului cu privire la remanierea guvernamentală cu schimbarea compoziţiei politice a Guvernului sau la declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională preşedinte - Guvern - Parlament".

Coaliţia de guvernare decide, duminică, structura şi componenţa Guvernului Ponta 4, care va fi un Cabinet politic, format din politicieni, va avea doar miniştri plini, nu va conţine miniştri delegaţi şi va avea un număr mai mic de vicepremieFostul premier Emil Boc susţine că Victor Ponta trebuie să îşi asume răspunderea în Parlament pe noul program de guvernare, în condiţiile în care ieşirea UDMR de la guvernare şi eventuala includere a PLR în Guvern înseamnă o schimbare a compoziţiei politice a Executivului.ri.

Guvernul va fi prezentat luni în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ