Roberta Anastase: Prin noul Guvern, Victor Ponta îşi fidelizează partidele mici

| 15 dec, 2014

Vvicepreşedintele PNL, Roberta Anastase, a declarat, la RFI, că premierul Victor Ponta vrea să-şi fidelizeze partidele mici din Parlament, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură la adresa Executivului. Potrivit acesteia, PNL va decide în şedinţa de grup dacă va vota noul Cabinet.

"Faptul că Victor Ponta renunţă la zona tehnocrată cu care se lăuda cu ceva timp în urmă şi preferă să-şi consolideze majoritatea în Parlament, pentru că despre asta vorbim în momentul de faţă. În ultimele zile am văzut un efort disperat al lui Victor Ponta de a-şi consolida majoritatea în Parlament, cedând ministere importante către partide mici sau, dacă vreţi, foarte mici în ceea ce priveşte componenta electorală, dar care măsoară un număr mare de parlamentari. Victor Ponta a dorit să-şi fidelizeze aceste partide, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură", a spus Roberta Anastase.

Întrebată cum va vota PNL în Parlament, Roberta Anastase a ezitat să răspundă tranşant: "Noi am spus de la început că nu susţinem Guvernul Ponta şi continuăm linia Opoziţiei (...). Evident, vom avea o şedinţă de grup. Premisa de la care am pornit de câtva timp a fost că nu vom vota, dar prefer să nu afirm eu asta înainte, ci să existe o dezbatere în grup, în urma căreia vom lua decizia (...). Dacă mă întrebaţi, opţiunea mea, personală, este aceea de a nu vota pentru acest Guvern, dar nu mă pot hazarda să vorbesc în numele unui întreg grup parlamentar".

Întrebată cum i s-ar părea ideea unui Guvern de uniune naţională, Roberta Anastase a răspuns: "În momentul de faţă, mi se pare o discuţie care nu are legătură cu prezentul".

Ponta: Vreau să îmi închei mandatul de prim-ministru cu gândul că niciodată nu am tăiat niciun leu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ