Liviu Pop şi Ionuţ Vulpescu, VALIDAŢI ca miniştri

| 15 dec, 2014

Comisiile parlamentare de specialitate au acordat luni, cu 21 de voturi pentru şi 7 împotrivă, aviz favorabil pentru Liviu Marian Pop, propus pentru portofoliul Dialogului Social în noul Cabinet Ponta.Deputatul Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a primit, luni, aviz favorabil din partea Comisiilor de cultură şi media ale Parlamentului, cu 19 voturi pentru şi 7 împotrivă.

'Ultima decizie a Consiliului naţional tripartit a făcut ca până astăzi, paradoxal, 60 de zile, în 60 de zile partea patronală şi sindicală să prezinte Guvernului un proiect de modificare a Legii dialogului social. Termenul este exact ziua de astăzi şi evident la reluarea activităţii în sesiunea 2015 să vă cer îngăduinţa de a organiza o comisie comună pentru muncă, în aşa fel încât acest proiect de act legislativ să fie discutat şi cu dumneavoastră, în aşa fel încât toate propunerile să ajungă mai repede, să nu stăm la dezbateri interminabile. Proiectul de lege cu care va veni Guvernul în baza discuţiilor cu sindicatele şi patronatele să aibă un parcurs mai rapid, pentru că sunt zone în care trebuie să recuperăm din întârzierea creată de legea dialogului social', a declarat Pop la audierea în Comisiile reunite pentru muncă şi pentru egalitatea de şanse, la Palatul Parlamentului.

Deputata liberală Cristina Pocora a precizat că parlamentarii PNL votează împotriva prezenţei lui Pop în Guvern.

'În ceea ce priveşte parlamentarii grupului PNL, noi vom vota împotriva prezenţei domnului Liviu Pop în acest Guvern, pentru că, din punctul nostru de vedere, are un mandat pur politic, am văzut acest lucru, îl remarcă chiar şi partenerii săi de dialog, anume un lider important de sindicat. A mai fost ministru, nu am văzut fapte notabile. Sperăm însă, dacă va trece de votul plenului, să vă avem în continuare la comisie şi să discutăm despre lucrurile pe care v-aţi angajat astăzi că le veţi face', a afirmat Pocora în şedinţă.

La rândul său, social-democratul Adrian Solomon a arătat că parlamentarii PSD din comisie vor vota 'pentru'.

'Spre deosebire de colegii liberali, noi vom vota pentru învestirea dumneavoastră. Asta nu pentru că sunteţi colegul nostru, ci pentru că sunteţi un om calificat, proveniţi din mişcarea sindicală, v-aţi afirmat şi în spaţiul public', a spus Solomon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ