Bogdan Aurescu: ”MAE a întreprins demersuri pentru a fluidiza traficul la frontiera cu Germania!”

| 16 feb, 18:30

 

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a afirmat că instituţia pe care o conduce a făcut demersuri care să asigure soluţii pentru a permite fluidizarea traficului la frontiera cu Germania.

 

 

 

„Am amintit în discuţia noastră şi despre măsurile restrictive care au fost adoptate recent la graniţă de către autorităţile germane şi care au afectat în ultima vreme în special transportatorii, inclusiv transportatorii români. Doresc doar să vă informez că Ministerul Afacerilor Externe a întreprins deja demersuri atât în plan bilateral, pe lângă Ambasada Germaniei de la Bucureşti, de asemenea, ambasada României la Berlin întreprinde demersuri pe lângă autorităţile germane pentru a vedea care sunt soluţiile pentru remedierea acestor blocaje în cel mai scurt timp. Au fost de asemenea efectuate demersuri pe lângă Comisia Europeană şi de asemenea vă informez că ambasada României la Praga este în dialog cu autorităţile cehe în vederea asigurării unor soluţii care să permite fluidizarea traficului la frontiera cu Germania. Misiunile noastre, atât de la Berlin cât şi de la Praga, sunt pregătite să acorde sprijin consular specific celor afectaţi de aceste măsuri”, a spus Aurescu, într-o declaraţie comună de presă susţinută marţi la MAE, alături de omologul slovac Ivan Korcok.
Reacţia vine după ce s-au format cozi de aşteptare de câţiva kilometri pe autostrăzile de la frontiera Cehiei cu Germania, din cazua noilor restricţii impuse de autorităţile germane la graniţele de sud şi sud-est, lucru care a afectat transporturile.
Restricţii au fost impuse duminică de către Germania la frontierele cu Austria şi Cehia, din cauza noii tulpini de coronavirus. Şoferii de TIR şi lucrătorii transfortalieri fac excepţie, cât şi cetăţenii germani şi persoanele care au rezidenţă în această ţară. Acestea trebuie să facă o înregistrare online şi să prezinte un test PCR negativ la COVID-19, făcut anterior cu maximum 48 de ore.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ