Bogdan Cojocaru, şeful tinerilor social-democraţi: Măsurile de relaxare trebuie însoţite de dublarea numărului de teste

| 23 apr, 23:08

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că măsurile de relaxare a restricţiilor trebuie însoţite de o dublare a numărului de teste realizate, precizând că în caz contrar vom asista la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus.

 

Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că în mod inexplicabil capacitatea de testare în România a fost ţinută la un nivel ”incredibil” de mic, precizând că numărul de teste pe zi ar fi trebuit să ajungă deja la peste 10.000.
”Nu ştiu cât a fost vorba de strategie perfidă din partea autorităţilor şi cât a fost lipsa echipamentelor necesare pentru a creşte numărul de teste. Cert este că am avut săptămâni la rând cu doar câteva mii de teste pe zi la o ţară cu 20 de milioane de oameni. Făcând puţine teste am avut puţine cazuri depistate, ceea ce este grav, pentru că sunt persoane asimptomatice care răspândesc boala în comunitate, inclusiv către persoanele vulnerabile”, a precizat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.
El consideră că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să renunţe ”la scenariile cu poliţistul rău şi poliţistul bun, doar pentru a-şi crea o imagine favorabilă”, şi să ceară guvernului să treacă la testarea masivă a populaţiei.
”Măsurile de restricţie vor fi ridicate din 15 mai. Aşa ne-a anunţat preşedintele Iohannis, care dintr-o dată pozează în conducătorul uman şi grijuliu, după ce ne-a tot ameninţat timp de câteva săptămâni. Ce se va întâmpla din acel moment dacă bolnavii nedepistaţi de COVID vor umbla liber prin pieţe, magazine sau vor merge la serviciu? Ar trebui să mărim rapid capacitatea de testare, chiar să dublăm numărul de teste, astfel ca din 15 mai să putem testa măcar 15.000 de oameni zilnic. Altfel, vom asista la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus în România, cu efecte incalificabile”, a declarat liderul TSD, Bogdan Cojocaru.
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că România are o capacitate de testare pentru coronavirus mai mare decât numărul de teste care se realizează. Capacitatea de testare în prezent este de 8.000 de teste pe zi, în 61 de centre.
Întrebat care este capacitatea de testare a România, premierul a precizat: ”Capacitatea este mult mai mare decât numărul de teste care se efectuează. Capacitatea nominală este de 8000 de teste în 61 de locaţii. Oiectivul nostru este să creşte în contnuare, astfel încât să putem testa oricât este necesar, în funcţie de protocol”.
Până joi la prânz în România s-au efectuat peste 113.000 de teste, dintre care aproape 7.000 în ultimele 24 de ore.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ