Bogdan Licu, despre Mario Iorgulescu: Viaţa ne-a demonstrat că nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală

| 24 sep, 11:24

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat marţi că starea de sănătate a lui Mario Iorgulescu este "foarte precară" şi în acest caz nu se putea dispune împotriva lui o măsură preventivă pentru a împiedica scoaterea sa din ţară, însă a subliniat că "viaţa ne-a demonstrat că în societatea de astăzi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală".

"Am vorbit cu colegii de la Parchetul Capitalei. Starea lui de sănătate este foarte precară. Procurorul nu putea împiedica, nu aveam niciun mijloc să împiedicăm scoaterea lui din ţară, de fapt transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia a considerat că poate fi îngrijit mai bine. Nu poţi să dispui măsuri preventive faţă de o persoană într-o asemenea situaţie. Procurorul de caz este cel care decide ce măsuri poate să ia într-o anume cauză", a spus Bogdan Licu, la sediul Parchetului General.

Întrebat de jurnalişti dacă starea de sănătate a lui Mario Iorgulescu ar putea constitui un "subterfugiu" pentru ca el să scape de dosarul penal, Bogdan Licu a afirmat: "Viaţa ne-a demonstrat că în societatea de astăzi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puţină condiţie fizică, până la urmă tot este prins".

Gino-Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este urmărit penal de Parchetul Capitalei pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Luni, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a anunţat că Mario Iorgulescu a fost transferat din unitatea medicală, urmând a continua tratamentul în străinătate. "În cursul dimineţii de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei şi contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o ţară din UE. Instituţiile abilitate au fost informate în acest sens", se preciza într-un comunicat de presă transmis de spital.


În urmă cu două săptămâni, în timp ce se deplasa pe şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, Mario Iorgulescu a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autovehicul condus din sens opus de un tânăr în vârstă de 24 de ani. Ca urmare a impactului, tânărul de 24 de ani a murit. Mario Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias cu diagnosticul de politraumatism prin accident rutier.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ