Bogdan Olteanu renunță la avocatură, iar dosarul său este mutat de la CAB la Tribunalul București

| 26 mai, 16:33

Curtea de Apel București a decis că nu mai are competența să judece dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență, procesul fiind mutat la Tribunalul București.

Decizia vine după ce Bogdan Olteanu a cerut joi magistraților de la Curtea de Apel București mutarea procesului său, pe motiv că a renunțat la calitatea de avocat, astfel încât CAB nu mai are competența să judece această cauză după calitatea persoanei.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a explicat că acesta nu mai are calitatea de avocat, decizia fiind luată de Baroul București, la cererea fostului președinte al Camerei.

Este pentru a doua oară când acest dosar se mută la altă instanță, după ce cauza a fost trimisă inițial de DNA la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării, susțin procurorii.

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ