Boicotarea Constituţiei - artificiul care va duce la dispariţia pdl

| 08 iun, 2013

După ce au reușit performanța de a-și da singuri câteva autogoluri prin moțiunile simple inițiate împotriva cabinetului Ponta, reamintind electoratului de dezastrul pe care l-a lăsat în urmă propria guvernare, democrat-liberalii au cautat cu disperare un artificiu prin care să oprească partidul din picajul înregistrat de toate sondajele.

S-au uitat în desaga cu propuneri legislative: în ciuda programelor sectoriale lansate în ultima perioadă, alternativa PDL scârțâie din toate închieturile. Așa că n-au reușit să găsească niciun proiect cu adevărat serios, cu care să vină în fața electoratului.

S-au uitat apoi către conducerea partidului. Vasile Blaga a promis când a fost reales, cu cântec, ce-i drept, că va relansa PDL. Au așteptat însă în zadar de la proaspătul președinte al PDL și de la echipa acestuia mișcarea de geniu care să le permită să urce în preferințele electoratului.În schimb, în epoca Blaga, democrat-liberalii s-au afundat în conflicte și ciorovăieli interne, iar dezertările și plecările din partid au ajuns singurul lucru cu care PDL mai este prezent în paginile ziarelor și emisiunile de știri.

Și atunci, din reflex, s-au întors către Marele Conducător, actual renegat, Traian Băsescu, așteptând un semnal. Ceea ce este în fond explicabil pentru un partid care a fost atâta timp condus, oficial sau nu, de către același om.

Semnalul n-a venit. În schimb, Traian Băsescu le-a făcut un brânci și mai tare, folosindu-și influența și fidelii rămași în PDL pentru a ațâța conflictele din partid și a înființa o forță politică nouă – Partidul Mișcarea Populară – prin care le face concurență.

Atunci PDL-iștii au luat la studiat declarațiile publice ale președintelui și li s-a părut că zăresc salvarea: boicotarea referendumului pentru modificarea Constituției, dacă viitoarea Lege Fundamentală nu va ține cont de referendumul din 2009. În fond, s-au gândit ei, au tot dreptul să profite de idee, că doar l-au sprijinit pe Traian Băsescu ca să organizeze referendumul.

Nici nu mai contează că, de fapt, democrat-liberalii nu vor vot uninominal pur, ci pe liste, că discutăm despre un referendum consultativ, sau că textul viitoarei Constituții, care nici nu este încă gata, face tot posibilul să se apropie cât mai mult de ceea ce românii au spus că vor în 2009, răspunzând totodată și necesității ca Legea Fundamentală să fie adaptată realităților actuale ale societății. Astea sunt detalii... Important este că au găsit șmecheria prin care, și-au făcut democrat-liberalii socoteala, i-ar putea convinge pe români că sunt singurii care respectă voința poporului.

Așa că au trecut la treabă. De la mic la mare și de la Boc până la Vasile Blaga, suflarea PDL-istă proclamă sus și tare că vor boicota referendumul pentru aprobarea viitoarei Legi Fundamentale. Din păcate însă pentru democrat-liberali, corul de strigături nu le aduce niciun beneficiu. Pentru că PDL nu face decât să își demonstreze încă o dată ipocrizia și incapacitatea de a face opoziție serioasă. Iar cu asemenea ”date”, PDL se condamnă singur la dispariţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ