BOMBĂ! Cine este românul care avea în cont peste 800 de milioane de dolari

| 16 feb, 17:22

Marcel Adams, născut Abramovich, în vârstă de 94 de ani, este românul care a avut în 2007 în contul secret al băncii britanice HSBC din Elveția peste 800 milioane de dolari.

Marcel Adams este unul dintre cei mai mari magnați imobiliari din Quebeq, cu o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari. Născut la Piatra Neamț, în 1920, a supraviețuit Holocaustului și a plecat în Canada unde și-a schimbat numele din Abramovich, în Adams. A fondat în 1958 compania Iberville Developments. În prezent, deține peste 100 de proprietăți, incluzând centre comerciale, birouri, spații industriale și complexuri rezidențiale. În prezent, afacerile familiei, care nu au avut nicio legătură cu România, sunt conduse de fiul său, Sylvan, scris capital.

Alături de alți milionari canadieni ale căror nume au fost dezvăluite în scandalul Swissleaks, reprezentanții familiei Adams au confirmat pentru Radio Canada că au deținut conturi la HSBC, în Elveția, afirmând, însă că au situația fiscală reglată cu autoritățile canadiene.

Citește și: BOMBĂ! Viorel Hrebenciuc este primul politician din România descoperit cu conturi secrete în Elveția

Documentele bancare consultate de ICIJ organizație internațională a jurnaliștilor de investigație, care au dezvăluit numele deținătorilor de conturi secrete la HSBC în Elveția, acoperă intervalul 1974-2007 și fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliază transferuri în valoare de peste 100 miliarde de dolari.

În ultimele două decenii, politicieni și afaceriști influenți în România au dispus de conturi la filiala elvețiană a grupului bancar britanic HSBC, aflat în centrul scandalului "SwissLeaks".

Citește și: Scandalul SWISSLEAKS: Cumnatul lui GEOANĂ şi soţia fostul ministru TĂNĂSESCU au conturi secrete în Elveţia

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ