Potrivit sursei citate, avioanele si 800 de militari vor fi dislocati la o baza aeriana din Marea Britanie, pentru "a sustine exercitiile comune cu aliatii din NATO, care se vor derula in Europa, in luna iunie".

Din programul preconizatelor manevre, postul de televiziune mentionat mai sus, a indicat aplicatiile din Marea Baltica (Baltops-2017), din Arctica si "de-a lungul frontierelor Rusiei cu unii parteneri ai SUA din NATO".

In acest context, preşedintele Vladimir Putin a avertizat că eventuala aderare a Suediei la NATO va fi interpretata la Kremlin drept "o ameninţare suplimentară" la adresa securităţii Rusiei. Un astfel de demers va "avea un impact negativ asupra relaţiilor noastre. O vom considera o ameninţare suplimentară", a spus Putin.

"Suedezii ştiu cel mai bine de ce au nevoie, dar nici o persoana intreaga la minte nu poate crede ca Rusia va ataca Suedia", a insistat seful statului rus, catalogand "informaţii false" acuzaţiile potrivit cărora submarine ruse operează în apropierea coastelor Suediei. "Este total fals. Şi mă întreb: îi convine Suediei să fie atrasa în acest conflict?", a adaugat Putin.