Borbely: România este printre primele ţări care a elaborat strategia de dezvoltare durabilă

| 17 apr, 14:09

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilierul de stat Laszlo Borbely, a declarat luni, la Iaşi, că România este printre primele ţări care a elaborat strategia de dezvoltare durabilă.

"În perioada următoare, care e importantă din punct de vedere al Uniunii Europene, (...), sper că vom avea un document de reflexie privind Agenda 2030. Noi vom deţine preşedinţia Uniunii Europene în primul semestru al anului viitor. Suntem primii care ştim şi avem un acord în această privinţă. La mijlocul lunii aprilie, anul viitor, vom avea o mare întâlnire pe agenda 2030 Uniunea Europeană, Balcanii de vest şi ţări din Asia centrală, nemaivorbind de foarte multe structuri ale ONU, care, pe tema parteneriatului, vom analiza ce facem cu această agendă 2030 pe zona aceasta regională. Vom încerca să adunăm acele bune experienţe bune care s-au acumulat la nivelul diferitelor ţări", a declarat consilierul de stat şi coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.

El a reamintit că, în nomenclatorul de meserii, a apărut şi meseria de expert în dezvoltare durabilă.

"De o lună de zile avem în nomenclatorul meseriilor din România meseria de expert în dezvoltare durabilă, care nu am avut-o până acum. Noi dorim ca în fiecare instituţie guvernamentală, dar şi locală şi la alte instituţii, să avem nuclee de dezvoltare durabilă. Această dezvoltare durabilă eu o concep ca mişcare a societăţii diferite elemente. Dacă nu este organizat, care nu este un coordonator care să ţină în mână hăţurile, atunci e clar că este mai dificil să o pui pe masa politicului. Asta e foarte important. Degeaba faci studii foarte bune dacă nu sunt aplicate în deciziile politice, sociale sau de mediu în fiecare decizie luată de guvern sau de alte instituţii", a menţionat Laszlo Borbely.

Acesta s-a aflat luni la Iaşi pentru a lua parte la Conferinţa Naţională "Contribuţia mediului academic la reviziuirea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă", eveniment care s-a desfăşurat în Sala Senatului a Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ