Borc după întâlnirea cu Dragnea: Am discutat despre proiectul de strategie economică

| 11 iul, 13:37

Vicepremierul Costin Borc a declarat luni, după întâlnirea de la sediul PSD cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că au discutat despre proiectul de strategie economică al Guvernului şi că îşi doreşte ca ''PSD să fie foarte implicat în procesul de negociere''.

''Am discutat despre proiectul de strategie economică pe care săptămâna trecută l-am propus şi am mai dat câteva clarificări şi dorinţa noastră ca PSD să fie foarte implicat în procesul de negociere. Am discutat şi despre câteva cazuri punctuale din domeniul economic în care noi încercăm în viitoarele luni să rezolvăm câteva probleme'', a afirmat Borc.

Întrebat dacă Dragnea i-a făcut reproşuri vizavi de strategia economică, în contextul în care liderul PSD declara săptămâna trecută că Guvernul a confiscat proiectul de ţară discutat la Cotroceni de preşedintele Iohannis şi liderii partidelor politice, Borc a spus că este vorba de o ''confuzie''.

''Cred că este o mică confuzie, noi n-am confiscat proiectul de ţară, este proiectul unei strategii economice care probabil va face parte din proiectul de ţară al preşedintelui, proiect pe care noi l-am început încă din decembrie'', a precizat vicepremierul.

Costin Borc a precizat că a discutat cu liderul PSD şi despre ataşaţii comerciali ai României. ''Am vorbit despre ataşaţii comerciali, nu i-am prezentat lista. Am vorbit despre importanţa pe care aceşti ataşaţi comerciali o au în a promova exporturile româneşti şi a atrage investiţii străine. A fost o discuţie despre ce se poate construi, cum putem să facem lucrurile împreună'', a adăugat Borc.

El a concluzionat că a fost ''o discuţie absolut normală între un ministru al economiei şi şeful unuia din principalele partide din Parlament'' şi a adăugat că vor fi şi alte întâlniri cu Liviu Dragnea, ''cum vor mai fi întâlniri cu toţi şefii de partide''.

Întâlnirea vine în contextul în care liderul PSD l-a criticat pe vicepremierul Borc despre care a spus că are contacte cu PNL pentru a intra în partid. ''În primul rând, domnul Borc - e condamnabil că nu se face la vedere - are contacte serioase cu cei de la PNL pentru a intra în partid la un moment dat, pentru a candida, pentru a fi într-un ipotetic guvern PNL viitor'', a afirmat Dragnea într-o emisiune televizată. Întrebat dacă Borc ar putea fi chiar un eventual preşedinte al PNL după unificarea totală a PNL cu PDL, Dragnea a spus că ''a auzit şi zvonul ăsta''.

Liviu Dragnea a anunţat încă de la finalul săptămânii trecute că va avea luni o întâlnire cu vicepremierul Costin Borc.

"M-a sunat domnul viceprim-ministru Costin Borc să avem o întâlnire. Vom avea luni. Unul din subiectele pe care vreau să-l discut cu dumnealui este să încerce să-mi prezinte şi mie lista ataşaţilor comerciali din ambasadele noastre, care este fişa postului şi dacă până acum s-a făcut vreo analiză a muncii pe care au făcut-o acolo, care să se transpună în ceva. Prea puţin s-a făcut, din păcate. Există şi o teamă ca cineva să nu facă lobby pentru o companie românească pe care să o sprijine într-o ţară străină şi să vină aici şi să dea cu subsemnatul. Ăsta este un lucru care trebuie desfiinţat", a declarat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ