Bordea (CSM): Abrogarea dispoziţiei ce permite reducerea pedepsei pe baza lucrărilor ştiinţifice poate crea mai mult rău

| 28 ian, 11:24

Judecătorul Adrian Bordea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat în şedinţa Plenului CSM, că abrogarea dispoziţiei care permite reducerea pedepselor persoanelor condamnate, în baza lucrărilor ştiinţifice, poate genera mai mult rău şi că soluţia ar fi înăsprirea condiţiilor, potrivit Agerpres.

"Noi am analizat în Comisia 1 tot ceea ce au însemnat discuţiile din spaţiul public, care par a fi negreşit justificate, şi s-a ajuns la concluzia că în ce priveşte condiţiile pentru acordarea unor beneficii celor care scriu lucrări ştiinţifice trebuie să fie determinate de calitatea acelui înscris, a acelei lucrări. S-a considerat că definirea caracterului ştiinţific al lucrării trebuie foarte bine stabilită (...). Abrogarea unei astfel de dispoziţii poate crea mai mult rău şi de aceea am considerat că nu abrogarea este poate soluţia cea mai bună, ci înăsprirea sau stabilirea mai corectă a condiţiilor în care un deţinut poate beneficia (...) de un câştig ", a spus Bordea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ