Borza (Hidroelectrica): Acuzaţiile care mi se aduc sunt o gravă eroare judiciară

| 29 aug, 2013

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, confirmă faptul că a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiunea de conflict de interese, însă consideră că aceste acuzaţii reprezintă o gravă eroare judiciară, întrucât el nu îndeplineşte o funcţie publică.

"Confirm informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora pe 8 iulie s-a început urmărirea penală împotriva mea, pentru infracţiunea de conflict de interese, informaţie care mi-a fost adusă la cunoştinţă la data de 22 iulie. Consider că această acuzaţie este o gravă eroare judiciară, care sper să fie remediată de procurorul ierarhic superior sau de instanţă", a declarat Borza, citat de Agerpres.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite pe 8 iulie, procurorii îl acuză pe Remus Borza că, în perioada când era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.

În replică, Borza susţine că a încredinţat firmei sale apărarea casei de avocatură Euro Insol, nu a Hidroelectrica, în 75 de contestaţii depuse la intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. El a afirmat că de un conflict de interese poate fi acuzată doar o persoană ce exercită o funcţie publică. "În calitate de avocat, nu sunt şi nu pot fi asimilat unei funcţii publice sau unui demnitar public", a mai spus Borza.

El a admis faptul că firma pe care o reprezintă a încasat 100.000 de euro în urma acestor procese, însă susţine că miza celor 75 de contestaţii s-a ridicat la 450 de milioane de euro.

"Faptul că am câştigat toate cele 75 de procese într-un timp record, 6 luni, este dovada vie că avocaţii şi-au îndeplinit cu obiectivitate atribuţiile şi au urmărit interesul public, ce urmărea soluţionarea acestor contestaţii, de care era legată ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă", a completat oficialul Hidroelectrica.

El a adăugat că decizia ca Hidroelectrica să fie reprezentată de casa sa de avocatură în instanţă a fost luată de Adunarea Creditorilor în octombrie 2012.

Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în prezent preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, conform Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă pe 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnată firma Euro Insol, deţinută de Remus Borza. Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei a fost 26 iunie, când Tribunalul Bucureşti a confirmat că s-a realizat la timp acest demers.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ