Borza: Livrarea de energie pentru populaţie va cauza Hidrolectrica pierderi de 30 milioane de euro

| 20 dec, 2013

Decizia ANRE de a alimenta anul viitor populaţia doar cu energie hidro şi nucleară va cauza Hidrolectrica pierderi de 30 de milioane de euro, întrucât compania va vinde sub costul de producţie, a declarat vineri Remus Borza, fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

"Hidroelectrica are un cost de producţie de 160 lei pe MWh, dar ANRE ne va recunoaşte în tarife doar 114 lei. Din aceasta cauză, compania va avea anul viitor pierderi de 30 milioane euro", a arătat Borza.

El a adăugat că din taxa pe stâlp Hidroelectrica va pierde alte 40 de milioane euro, iar impozitul pentru apa uzinată înseamnă costuri de 80 milioane de euro pe an.

Populaţia va fi alimentată de anul viitor, în regim reglementat, doar cu energie produsă de Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, din acest segement fiind excluşi producătorii în termocentrale şi unităţi regenerabile.

"Necesarul de consum pe contracte reglementate va fi achiziţionat de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, astfel încât să se asigure preţuri rezonabile la energia electrică vândută clienţilor casnici", se arată într-un comunicat al ANRE.

Borza a anunţat anterior că Hidroelectrica va înregistra în acest an un profit de peste 900 milioane lei, echivalentul întregului câştig realizat în ultimii 11 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ