Boştinaru către Iohannis şi PNL: Vă asumaţi ataşamentul lui Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară?

| 14 apr, 15:50

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru a transmis o scrisoare deschisă şefului statului şi conducerii liberalilor privind nominalizarea în cursa pentru Primăria Capitalei a lui Marian Munteanu, susţinând că "nu este o surpriză faptul că PNL a eşuat din nou în desemnarea unui candidat credibil şi serios".

Scrisoarea deschisă este adresată de Victor Boştinaru, vicepreşedinte al Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, preşedintelui Klaus Iohannis şi copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. 

"Nu este o surpriză faptul că PNL a eşuat din nou în desemnarea unui candidat credibil şi serios la Bucureşti. Dezastrul suferit cu candidatura lui Ludovic Orban arată distanţa dintre discursul dumneavoastră doamnă Gorghiu şi faptele politice ale reprezentanţilor propuşi de PNL. În egală măsură, nu e nicio surpriză faptul că dumneavoastră, domnule Vasile Blaga, care susţineţi acum candidatura lui Marian Munteanu, uitaţi şi renegaţi poziţia din 1990, împreună cu Petre Roman, Traian Băsescu şi cu alţi corifei ai FSN. Pot să accept că memoria scurtă este o manifestare epidemică la marele PNL. Dar, dincolo de aspectele morale şi politice, legăturile clare dintre domnul Marian Munteanu şi domnul Virgil Măgureanu, candidatura la alegerile prezidenţiale în numele partidului său şi presupusul trecut securist, dau profilul moral şi politic al candidatului marelui PNL. Doamnă Gorghiu, domnule Vasile Blaga, îşi asumă PNL ataşamentul domnului Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară? Aderă PNL la tezele dispreţului faţă de minorităţi pe care domnul Munteanu le-a afişat şi comunicat? Îşi asumă PNL riscul creării acestei platforme pe un curent extremist manifest şi vădit anti-european?", se arată în documentul transmis joi Agerpres. 

"Domnule preşedinte Klaus Iohannis, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al CSAT, aveţi informaţii întemeiate să sprijiniţi un asemenea candidat? Puteţi accepta ca în cursa electorală pentru conducerea capitalei României acelaşi partid care v-a susţinut pentru preşedinţie să propună un astfel de candidat? Demersul meu nu are nimic de a face cu încercarea de a discredita candidatul PNL aflat într-o competiţie electorală", adaugă Boştinaru în scrisoarea deschisă. 

Europarlamentarul PSD a subliniat că liderii politici au "o imensă" responsabilitate în ceea ce priveşte deciziile sau "gesturile lor de natură de a periclita buna funcţionare a instituţiilor democratice şi mai ales credibilitatea şi reputaţia unei ţări şi a unei naţiuni, într-un context internaţional atât de complicat".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ