Update: Andrei Chiliman a fost exclus din PNL

| 27 mai, 2013

Delegaţia Permanentă a PNL a decis să-l excludă pe Andrei Chiliman din partid după ce Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, astăzi, propunerea de excludere din partid a primarului Sectorului 1 şi a deputatului Diana Tuşa.

Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu majoritate de voturi. Pentru excluderea lui Chiliman din PNL au votat 139 de membri ai Delegaţiei Permanente, doar 8 votând împotrivă.  Conducerea PNL a invocat prevederile din Statutul partidului privind situaţiile în care poate fi aplicată această sancţiune.

"Sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Naţional Liberal se poate aplica în una din următoarele situaţii: (...) dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele, împotriva imaginii şi prestigiului partidului şi împotriva candidaţilor PNL la toate funcţiile publice de la orice nivel", prevede Statutul PNL.

Actualul edil al sectorului 1 a activat timp de 24 de ani în PNL.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat înainte de decizia de astăzi că a venit la Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal pentru "a apăra liberalismul şi partidul de Crin Antonescu", exprimându-şi speranţa că împreună cu colegii săi va putea să scoată PNL din "mocirla politicianistă şi din obsesia pentru putere a unui singur om''.

"Eu am venit aici ca să apăr principiile pentru care am intrat în PNL la sfârşitul anului 1989 şi anume - libertatea de expresie, libertatea de opinie, libertatea de asociere şi un anumit mod de a face politică. Am venit aici să apăr liberalismul şi PNL de Crin Antonescu. Nu am venit aici ca să mă apăr pe mine pentru că nu am de ce, eu nu voi intra în logica asta bolşevică pe care încearcă Crin Antonescu să o imprime Partidului Naţional Liberal. Am speranţa că vom reuşi împreună cu colegii din PNL să scoatem PNL din mocirla politicianistă, din obsesia pentru putere a unui singur om şi că vom reuşi să aducem PNL la valorile, principiile şi politicile liberale tradiţionaliste", a spus Chiliman, la Palatul Parlamentului. 

El speră că i se va da ocazia să vorbească în Delegaţia Permanentă. "Acuzaţiile respective sunt foarte uşor de demontat pentru că nu sunt logice, dar nu are rost să intru acum în discuţii. O să vedem ce se întâmplă înăuntru şi mai discutăm", a mai spus Chiliman.

În urmă cu câteva zile, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că va propune excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, menţionând că decizia va aparţine Delegaţiei Permanente a liberalilor. Antonescu a motivat prin faptul că, în ultima vreme, edilul a acţionat constant împotriva partidului şi a deciziilor acestuia.

Chiliman a spus, într-o postare pe blogul personal, că excluderea în absenţă a colegilor săi din partid îi întăreşte convingerea că el trebuie să rămână în PNL.

Săptămâna trecută au fost excluse din PNL 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu, unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală, pentru că au "aderat la alte partide sau doctrine politice", a spus preşedintele interimar PNL sector 1, Daniel Chiţoiu.

Conflictul Antonescu - Chiliman a devenit public în momentul în care, pe 9 aprilie 2012, preşedintele PNL a susţinut înlocuirea edilului de la şefia PNL Bucureşti, pe fondul neînţelegerilor asupra negocierilor privind desemnarea candidaţilor la alegerile locale în Bucureşti din partea USL. La momentul respectiv, Chiliman a ameninţat cu demisia din PNL, însă în cele din urmă şi-a prezentat "demisia de onoare" din Biroul Politic Central al PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ