Brașovul e blocat. Șoferii de la compania de transport au intrat în grevă spontană

| 07 iun, 2013

Şoferii de la Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov protestează vineri dimineaţă, refuzând să meargă pe traseu, nemulţumiţi că salariile nu le-au mai fost mărite de câţiva ani, iar la ora transmiterii acestei ştiri niciun mijloc de transport în comun nu circulă în oraş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RAT Braşov, Silviu Ştefan, protestul spontan a fost declanşat de şoferii de autobuze, care ar fi trebuit să intre în cursă la ora 05.30, iar acestora li s-au alăturat, de la ora 07.00 şi şoferii de troleibuze. "La această oră ar fi trebuit să fie pe traseu 140 de şoferi de autobuze şi troleibuze. În total avem circa 360 de şoferi, dar aceştia sunt solidari cu colegii lor. La această oră nu circulă niciun autobuz Singura revendicare a angajaţilor este cea legată de salarii", a declarat reprezentantul RAT Braşov.

Salariul mediu de încadrare al unui şofer de la RAT Braşov este de 1.150 de lei, potrivit sursei citate. Conducerea RAT Braşov discută cu sindicatul angajaţilor de câteva luni pe tema salariilor, negocieri care nu au ajuns la niciun rezultat.

La ora transmiterii acestei ştiri, prefectul Mihai Mohaci se află la sediul RAT Braşov, pentru a discuta cu membrii de sindicat şi conducerea instituţiei pentru a găsi soluţii. "La această oră conducerea Regiei se află la negocieri cu reprezentanţii angajaţilor pentru detensionarea situaţiei. Problema este că legislaţia în vigoare nu permite majorarea cheltuielilor salariale. Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat", a declarat purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

Tag-uri: grevă, RAT Brașov
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ