BRĂILA, susţinută de Ambasada Poloniei pentru a ajunge capitala europeană a turismului

| 23 apr, 17:24

Ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygieł, a declarat joi, la Brăila, referitor la candidatura oraşului de la Dunăre la titlul de capitală cultural europeană, că aceasta este o oportunitate bună pentru promovarea turistică a zonei.

 

'Candidatura Brăilei pentru capitală cultural europeană este o oportunitate de promovare turistică, mai ales printre turiştii polonezi, care sunt pe locul cinci între vizitatorii străini în România, iar numărul lor creşte în fiecare an', a declarat, Marek Szczygieł, citeste Agerpres.

Ambasadorul Poloniei a precizat că se află pentru prima oară în Brăila şi s-a folosit de această ocazie pentru a discuta cu reprezentanţii administraţiei locale, preşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu, şi primarul municipiului, Aurel Simionescu, despre oportunităţile de afaceri din zonă.

'Am identificat proiecte bune pentru dezvoltarea de contacte economice şi schimburi comerciale şi am vorbit despre interesul investitorilor polonezi pentru Brăila şi zona apropiată. Acum, avem în România 800 companii poloneze, dar vorbim despre o prezenţă mai vizibilă în Brăila. Am vorbit cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean despre infrastructura de transport. Acesta este cel mai scurt drum dintre Marea Baltică şi Marea Neagră. Există interes pentru industria de transport în Polonia, pentru dezvoltarea infrastructurii în zona aceasta, pe coridorul nord-sud', a mai declarat Marek Szczygieł.

Ambasadorul Poloniei a dezvăluit că apreciază foarte mult societatea brăileană Brainconf, de unde îşi cumpără cămăşi, în prezent având patru astfel de exemplare în garderoba sa.

Ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygieł, s-a aflat joi în Brăila, unde a vizitat mai multe obiective culturale, între care Casa 'Petre Stefanescu Goangă', unde s-a întâlnit cu echipa care lucrează la proiectul 'Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021'.

Marek Szczygieł a mai vizitat Liceul de Artă 'Haricleea Darclee', Casa Memorială 'Panait Istrati' şi Biblioteca Judeteană 'Panait Istrati', unde a fost organizată o expoziţie de carte dedicată Zilei Forţelor Terestre şi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ