BRD va împrumuta Primăria Capitalei cu 100 mil. lei pentru autobuze şi terminarea construcţiilor începute pe şosele

| 02 sep, 11:02

BRD a câştigat licitaţia pentru acordarea Primăriei Municipiului Bucureşti unui credit de până la 100 milioane lei pentru finanţarea achiziţiei de autobuze, troleibuze, precum şi finalizarea construcţiilor începute la pasajul Doamna Ghica, nodul Ciurel şi lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză.

"În urma finalizării achiziției de servicii de împrumut în valoare de 100.000.000 lei, contractul de credit a fost semnat în data de 26.08.2020 între Municipiul București și ofertantul câștigător, respectiv BRD - Groupe Societe Generale. Costul finanțării, respectiv suma pe care o va plăti municipalitatea pentru utilizarea împrumutului, este foarte redus comparativ cu condițiile de piață. Dobânda este avantajoasă pentru municipalitate, respectiv o marja de 1,05% peste indicele de referinta ROBOR la 3 luni, fără alte comisioane, se va calcula trimestrial și se va plăti semestrial", se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului București remis la solicitarea Profit.ro.

Jumătate din credit va fi utilizat pentru finanțarea unor proiecte de infrastructură rutieră aflate în derulare, printre care "Pasaj Doamna Ghica", "Modernizarea unor artere de penetrație, străpungeri, supralărgiri și pasaje rutiere și pietonale - Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București - Pitești" și ”Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani”.

Cealaltă jumătate va acoperi o parte din componenta nerambursabilă pentru achiziţia a 100 de troleibuze cu autonomie şi 130 de autobuze hibrid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ