Breaking News. Traian Băsescu a (co)ordonat ancheta în cazul fraudării referendumului

| 16 oct, 2013

Pe Traian Băsescu nu-l întrece nimeni când vine vorba să țină lecții despre cum trebuie respectată independența justiției sau să se laude că a reușit, în mandatele sale, să îi ferească pe procurorii și judecătorii de presiuni politice.

Cucul de la Cotroceni vede întotdeauna paiul din ochiul adversarilor politici. Tace însă chitic când vine vorba despre propriile declarații prin care a făcut harcea-parcea magistrați precum Lucian Papici, sau despre indicațiile prețioase transmise DNA.

Ultimul exemplu în acest sens vine dinspre mult discutatul dosar al referendumului, în care Liviu Dragnea a fost recent trimis în judecată. Astfel, conform comunicatului DNA, ”demersul infracțional al inculpatului Dragnea a fost susținut de 74 de persoane, președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt”. Cât despre infracțiunile săvârșite, acestea ar fi constat în falsificarea documentelor electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot.

Până aici, toate bune. Este opinia procurorilor, pe care justiția o va confirma sau nu. Problema este însă alta: aceste elemente de rechizitoriu corespund perfect declarațiilor pe care Traian Băsescu le făcea într-un interviu acordat lui Ion Cristoiou înainte de desfășurarea referendumului.

Atunci, Traian Băsescu susținea că are informații precum că s-ar pune de o fraudă și arăta cu degetul fix către Liviu Dragnea și județele în care procurorii au descoperit ulterior indicii în acest sens. Doar că, acolo unde Traian Băsescu vorbea despre ”Teleorman, Vrancea, Constanţa, Olt, unde parcă vor cu tot dinadinsul să fie prinşi in flagrant”, DNA-ul și-a permis o ușoară ”licență poetică” la discursul prezidențial și a schimbat ordinea respectivelor județe.

Similitudinea dintre concluziile rechizitoriului și declarațiile lui Traian Băsescu este și mai frapantă când vine vorba despre modul în care s-ar fi petrecut respectiva fraudă. Procurorii DNA pare că nu au făcut altceva decât să confirme informațiile pe care Traian Băsescu le vehicula în același interviu cu Ion Cristoiu, ajungând la concluzia că în urne ar fi fost introduse buletine suplimentare de vot, exact cum avertiza președintele că se intenționează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2013
Ferenczy Stefan
:))
Mă-tii, mă-sii. Maică-mii, maică-tii, maică-sii. Nevesti-mii, nevesti-sii

“În combinaţie cu alte substantive care desemnează gradele de rudenie, posesivul este frecvent folosit conjunct: maică-sa, mă-sa; taică-su, tac-su, tat-su; soră-sa, sor-sa; frate-su, frat-su. Posesivele conjuncte modifică uneori forma substantivului, alteori suferă ele însele modificări fonetice. Comportamentul flexionar al acestor forme variază: (i) doar posesivul flexionează (noră-mii), (ii) doar substantivul flexionează (mâni-sa), (iii) ambele componente flexionează (nevesti-sii). Structurile sunt colocviale, populare, regionale, nerecomandate în limba literară.”

(Academia Română, Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti” – Gramatica limbii române I, Cuvântul, Ed. Academiei Române, 2005, p.239) Conform http://diacritica.wordpress.com/
16 oct, 2013
adrian
gura matii de imputita
ce te-as mai injura si blestema pe tine. Nu o voi face insa, ci iti voi blestema copii tai! Sa aiba parte de mincinosi si prefacuti ca tine toata viata!
16 oct, 2013
D.Lavrancea
Gura ta nu se pretează ? Hai să incercăm .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ