BT: Emisiunea de obligaţiuni de 30 de milioane de euro s-a încheiat

| 22 mai, 2013

Banca Transilvania a anunţat încheierea subscrierii de obligaţiuni convertibile în acţiuni în valoare de 30 milioane euro.

"Emisiunea de obligaţiuni a fost un succes, cu subscriere integrală, conform aşteptărilor. Mulţumesc acţionarilor şi investitorilor pentru încrederea acordată planurilor Băncii Transilvania. Suma obţinută va întări baza de capital a băncii noastre, prin diversificarea structurii fondurilor proprii şi susţinerea dezvoltării viitoare a băncii", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă.

Banca Transilvania se află la a doua emisiune de obligaţiuni. Prima a fost lansată în anul 2005, marcând o premieră pentru piaţa de capital din România. 

Emisiunea de obligaţiuni lansată în acest an a fost structurată pe trei paliere: iniţial, întreaga sumă, de 30 milioane euro, a fost oferită spre subscriere acţionarilor Băncii Transilvania, conform dreptului de preferinţă. În cadrul acestei oferte, peste 1.000 de acţionari BT - inclusiv BERD şi IFC, care se numără printre cei mai mari acţionari ai băncii - şi-au exercitat dreptul de a participa la emisiune.

Ulterior, sumele rămase după încheierea acestei prime etape au fost alocate pe două tranşe: una rezervată IFC, în valoare de 18,9 milioane euro, care subscris întreaga tranşă, iar o alta a fost deschisă investitorilor calificaţi. 

Oferta BT se referă la obligaţiuni convertibile subordonate, negarantate şi nominative, emise în anul 2013, cu scandenţa în 2020. Valoarea nominală, respectiv preţul de emisiune a celor 50 milioane de obligaţiuni este de 0,6 euro. 

Dobânda obligaţiunilor BT este EURIBOR la şase luni + 6,25 puncte procentuale. În ceea ce priveşte plata dobânzii aferente, aceasta se va realiza de două ori pe an - din şase în şase luni - începând cu 15 iulie 2013. Prima fereastră de conversie va fi în vara anului 2014, continuând până la scadenţă, cu o frecvenţă anuală. 

Emisiunea de obligaţiuni a fost aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, în luna aprilie, anul trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ