București, o destinație turistică apreciată pentru city break-uri

| 21 ian, 15:09

Capitala a devenit o destinație turistică apreciată pentru de city break-uri, cu peste 1,51 milioane de oaspeți înregistrați în cele aproape 400 de structuri de cazare clasificate, spun o serie de consultanți în turism, care o vor promova printr-un site de specialitate.

'Turiștii străini sunt atrași atât de oportunitățile de distracție, de viața non stop a Capitalei, precum și de prețurile accesibile. O formă de cazare din ce în ce mai căutată o reprezintă apartamentele în regim hotelier. Pe de altă parte, în București au loc multe evenimente, iar orașul este recunoscut ca fiind sigur', a spus Dan Anghelescu, consultant în turism și inițiator al proiectului BookingBucharest.ro, un ghid complet al Bucureștiului.

Capacitatea de cazare a Bucureștiului a crescut semnificativ în ultimii 15 ani. Dacă în anul 2.000 erau 7.422 de locuri de cazare, în prezent sunt 19.784 de locuri de cazare. Au apărut atât hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanțuri internaționale, precum și multe apartamente în regim hotelier clasificate oficial și hosteluri, dedicate în special tinerilor, se arată într-un comunicat al inițiatorilor proiectului BookingBucharest.ro, remis joi AGERPRES.

La ora actuală, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă operează 32 de companii aeriene, dintre care opt sunt low cost. Principalele destinații ca număr de zboruri sunt Londra, Viena, Frankfurt, Roma, Istanbul, Amsterdam și Paris, iar în total sunt operate 66 de destinații directe. De asemenea, în București sunt prezente 16 branduri hoteliere internaționale.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2014, Bucureștiul a primit peste 1,51 milioane de turiști, fiind înregistrate peste 2,497 milioane de înnoptări. Dintre aceștia, 645.718 au fost turiști români, iar 864.504, turiști străini.

Majoritatea vizitatorilor (60%), conform consultanților de turism, sunt turiști de afaceri și de evenimente (MICE), în timp ce pentru city break ponderea este de 20% din totalul oaspeților.

La ora actuală, Bucureștiul are aproape 400 de structuri de cazare clasificate și 11.548 spații de cazare, de la hoteluri de 5 stele până la hosteluri, vile și rețele de apartamente în regim hotelier. Capitala are 11 hoteluri de 5 stele, 77 de hoteluri de 4 stele, 64 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea. Majoritatea hotelurilor sunt dedicate oamenilor de afaceri și orientate, deci, pe segmentul business.

Capitala are 42 de hosteluri autorizate și 483 apartamente operate în regim hotelier clasificate la 3 stele, care totalizează peste 1.100 de locuri de cazare.

Booking Bucharest reprezintă un ghid turistic complet al Bucureștiului, ce oferă atât toate informațiile necesare, cât și oportunități de cazare, masă, excursii, divertisment foarte avantajoase ca preț. De asemenea, site-ul oferă specialiștilor informații utile, analize și estimări.

Proiectul Booking Bucharest este coordonat de o echipă formată din reprezentanți ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), jurnaliști și bloggeri de turism, specialiști în marketing turistic, agenți de turism și consultanți în domeniu.

Booking Bucharest oferă și variante de tururi ale Capitalei și ale împrejurimilor Capitalei. Pe lângă toate obiectivele turistice importante, ghidul prezintă și cele mai de calitate restaurante și baruri, săli de spectacole, teatre, precum și un calendar de evenimente interactiv. De asemenea, există și o rubrică de sfaturi de călătorie, în special dedicată celor care se află prima dată în București.

Site-ul dezvoltă și o rubrică interactivă dedicată opiniilor, atât ale turiștilor, fie ei români ori străini, cât și ale rezidenților, cu texte și fotografii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 ian, 11:50
IdergeMen
stromectol and covid
ivermectin dosage for humans Prescription 10 20 Dosage Quantity Gold Price amoxicillin, potassium clavulanate 875mg 125mg, 20 tabllets 13

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ