Buda: Potrivit Statutului, trebuie făcută o nominalizare pentru funcţia de copreşedinte al PNL

| 29 sep, 13:34

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat joi că, potrivit Statutului liberalilor, trebuie făcută o nouă nominalizare de copreşedinte al partidului, după vacantarea funcţiei prin demisia lui Vasile Blaga.

"Articolul 160 din Statut spune foarte clar ce se întâmplă în ipoteza în care se vacantează un post de copreşedinte: partidul al cărui copreşedinte nu-şi duce mai departe funcţia trebuie să nominalizeze o altă persoană. Dacă se doreşte această chestiune (n.r modificarea Statutului) se poate convoca Congres extraordinar, să se poată face acest lucru, dar pe actualul Statut, fără ca el să fie modificat, articolul 160 este extrem de restrictiv şi spune foarte clar ce se întâmplă într-o astfel de situaţie. Orice altă discuţie, dincolo de acest articol, o apreciez ca fiind superfluă. Nu poţi să încalci statutul. Este clar ce spune statutul", a afirmat Buda, la sediul PNL. 

Întrebat ce nominalizare ar trebui să facă foştii democrat-liberali, el a spus că, la momentul potrivit, partidul va decide conform statutului. 

Articolul 160 din Statutul PNL prevede că "în toate situaţiile, în cazul vacantării unei poziţii de membru al unui organism de 
conducere, la orice nivel, poziţia respectivă va fi completată prin cooptare prin decizie a fostelor organisme corespunzătoare ale partidului din care a provenit membrul care ocupă poziţia respectivă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ