Budăi: Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2

| 11 aug, 08:22

Ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat, miercuri seară, că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii. Budăi a explicat că ”nu suntem afectaţi în Pilonul 1”.

 

Marius Budăi a dezvăluit, miercuri seară, la Antena 3, că deficitul din Pilonul 1 de pensii este exact cât se virează către Pilonul 2 de pensii.
”Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege”, a declarat Budăi.
Întrebat cum explică această situaţie, Marius Budăi a spus că aşa s-a întâmplat.
”Aşa s-a întâmplat anul acesta”, a afirmat Marius Budăi.
Ministrul Muncii nu a putut răspunde nici cu cât ia mai mult faţă de Pilonul 1 de pensii, un om care se încadrează în pilonul al doilea.
”Nu pot să spun cât voi avea eu, când voi ieşi. Sunt ani în care vom contribui. Nici din Pilonul 1 nu poţi să ştii. Se schimbă acum, nu va mai fi punct de pensie, va fi valoare punct de referinţă”, a precizat Marius Budăi.
Întrebat, de asemenea, dacă face cineva presiuni să rămână în vigoare Pilonul 2, Budăi a exclus această variantă.
”Nu, exclus. Este o lege dată în România din 2004-2005. Nu e politica Ministerului Muncii la Pilonul 2. În primul rând, ASF trebuie să vină cu soluţiile necesare. Noi nu suntem afectaţi în Pilonul 1 în virarea contribuţiilor către Pilonul 2, deci pensia noastră nu este diminuată de transferul contribuţiilor către Pilonul 2. Asta am fost informaţi clar, de atunci”, a declarat Marius Budăi.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ