Bugetul Capitalei nu a fost adoptat. Proiectul lui Nicușor Dan a fost respins la vot în Consiliul General al Bucureștiului

| 28 apr, 20:39

 

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

 

 

 

Proiectul de buget a fost respins cu 22 de voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 14  abțineri.
Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.
Consilierii generali USR PLUS au anunțat marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicușor Dan. Ei susțin că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Ei îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus și cer retragerea proiectului.
Primarul general Nicușor Dan s-a declarat "uluit" în legătură cu scandalul generat pe tema bugetului Capitalei. El a susținut că toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și nu înțelege de unde vin neînțelegerile.
"Ședința de Consiliu General pentru adoptarea bugetului Capitalei pe 2021 este programată miercuri.
Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie și transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului.
Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget.
Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate", a declarat Nicușor Dan, prezent la ședința CGMB de miercuri.
"Sunteți musafir aici, musafir sunteți și în administrație. E jenant să aduceți în fața bucureștenilor o lipsă de angrenare a celor două părți care vă sunt alături și să veniți în ziua votului cu lipsă de majoritate", i-a replicat Aurelian Bădulescu.
Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat Diana Mardarovici, consilier PNL în CGMB.
"Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti", a declarat Mardarovici.
Ea a precizat că Primăria Capitalei a fost preluată într-o situaţie dificilă, cu datorii foarte mari lăsate de administraţia anterioară, iar dacă bugetul nu este aprobat, "nu se pot face plăţile necesare şi elementare pentru funcţionare".
"Sunt multe lucruri de făcut şi nu vă ascund că am pierdut patru ani preţioşi sub administrarea PSD, care a fost interesată de kitsch-uri, de spectacole şi mai puţin de civilizaţie şi dezvoltare. Aproape că am uitat noi, bucureştenii, ce înseamnă un oraş civilizat. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, Primăria Capitalei a fost preluată cu datorii foarte mari de la administraţia PSD. Dacă ar avea decenţa, ar tăcea în loc să comenteze eforturile noii administraţii de a corecta greşelile lor. Problemele sunt grave, datoriile sunt istorice. Nu s-a făcut performanţă, s-au cheltuit bani. S-a cheltuit atât de mult, până nu a mai rămas mare lucru", a adăugat consilierul liberal.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ