Bunea Stancu a pierdut la Înalta Curte procesul cu ANI şi îşi pierde funcţia

| 18 noi, 2014

Presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost gasit vinovat de ICCJ ca a incalcat regimul privind conflictul de interese in materie administrativa dupa ce a semnat contracte de asociere cu doua cluburi sportive controlate de firme unde el este actionar majoritar.

Instanta suprema a mentinut astfel decizia din 14 februarie a Curtii de Apel Bucuresti, care a hotarat respingerea cererii lui Stancu. Mai exact, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Braila contestase in instanta raportul inspectorilor de integritate, insa CAB i-a respins solicitarea.

Prin sentinta de marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a hotarat ca Gheorghe Bunea Stancu este vinovat de incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, motiv pentru care nu a anulat raportul ANI, intocmit in cazul sau, in urma cu doi ani.

Surse din cadrul ANI au precizat ca Bunea Stancu isi va pierde functia in urma sentintei.

Pe 31 august 2012, ANI anunta ca Gheorghe Bunea Stancu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, dupa ce a semnat contracte de asociere cu doua cluburi sportive controlate de firme unde el este actionar majoritar.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judeten Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean Braila cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informa ANI.

Bunea Stancu este cercetat sub control judiciar, pentru abuz in serviciu si conflict de interese. El este si presedintele PSD Braila si a devenit presedinte al Consiliului Judetean Braila in anul 2004.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ