Patru deputaţi au fost sancţionaţi cu 10% din indemnizaţie pentru că şi-au angajat rudele la Parlament

| 19 noi, 2014

Deputaţii Marian Neacşu, Mate Andras-Levente, Kerekes Karoly şi Longher Ghervazen vor fi sancţionaţi cu 10% din indemnizaţie după ce au fost declaraţi în conflict de interese.

Ei au fost sancţionaţi administrativ de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor ca urmare a rapoartelor ANI, rămase definitive, potrivit cărora sunt în conflict de interese. Componenta penală pe care o implică conflictul de interese se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Comisia juridică ne-a făcut o propunere. Ne-a reamintit articolul din Legea 96 care prevede o sancţiune de 10% din indemnizaţie pe o perioadă de maxim trei luni de zile. Am propus Biroului permanent. Domnul Marian Neacşu care era avizat s-a abţinut şi nu a participat la vot. Cu nouă voturi pentru şi două abţineri această propunere a fost acceptată - 10% pe trei luni de zile începând cu noiembrie, decembrie şi ianuarie 2015 pentru toţi cei patru', a spus miercuri Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, după şedinţa Biroului permanent.

ANI a trimis parlamentului o scrisoare prin care solicită să îi fie comunicate măsurile dispuse în cazul celor patru deputaţi cu privire la care au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ