Aristotel Căncescu rămâne în arest

| 19 noi, 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a prelungit miercuri cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, într-un dosar în care este acuzat de DNA de corupţie.

Instanţa supremă a admis miercuri o cerere a DNA de prelungire a mandatului în cazul lui Aristotel Căncescu, însă decizia nu este definitivă.

Aristotel Căncescu a fost arestat pe 8 octombrie, după ce a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, trafic de influenţă, cinci infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfăşurate în perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu şi Radu Ispas, administrator public al judeţului Braşov, care şi-au folosit funcţia publică pentru interesele proprii şi ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL şi ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Ioan Pascu şi Gabriel Bâgiu.

"Aceste două firme deţineau cvasitotalitatea contractelor derulate cu CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei inculpatului Căncescu. (...) Infracţiunile de abuz în serviciu în dauna CJ Braşov comise în favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferenţială a două contracte în 2007 şi 2008, firmă reprezentată de inculpatul Bîgiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul în serviciu exercitat de către inculpatul Căncescu. Din probele administrate până în acest moment al cercetărilor a rezultat bănuiala rezonabilă că, în schimbul decontării abuzive a sumelor de bani în cuantum total de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem SRL, această societate ar fi realizat un teren de tenis la reşedinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov situată în localitatea Râşnov', susţine DNA.

CJ Braşov şi SC Ramb Sistem au încheiat în perioada 2007 - 2008 contractele: 'Reabilitare, amenajare refuncţionalizare Complex de agrement Tâmpa', în valoare de peste 8 milioane lei, suplimentată prin act adiţional cu încă peste 5,5 milioane lei, pentru care 'în realitate datorită acţiunii infracţionale abuzive a lui Căncescu' s-a achitat din bugetul public al CJ Braşov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată; 'Amenajare suprafeţe de joc - terenuri sportive la Liceul 'Andrei Şaguna'', în valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care 'în realitate datorită acţiunii infracţionale abuzive a lui Căncescu' s-a achitat din bugetul public al CJ Braşov suma de peste 400.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ