Iohannis, despre cazul deputatului Roşca: Va fi o încuviinţare fără niciun fel de problemă

| 18 noi, 2014

Co-preşedintele PNL Klaus Iohannis a asigurat marţi, într-o conferinţă de presă, că în cazul ridicării imunităţii deputatului PNL Mircea Roşca, vizat de trei cereri ale ministrului Justiţiei, "va fi o încuviinţare fără niciun fel de problemă".

"Este o decizie bazată pe procedură ( decizia de marţi a Comisiei juridice a Camerei - n.r.), nu are nicio legătură cu fondul problemei, domnul Roşca a înţeles foarte bine şi chiar de la domnia sa a venit propunerea de a se pune la dispoziţia justiţiei. Acest lucru se va întâmpla foarte repede. Ştiţi foarte bine care a fost impedimentul în comisie, se va trece foarte repede peste şi va fi o încuviinţare fără niciun fel de problemă", a susţinut Iohannis.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins marţi cele trei cereri ale ministrului Justiţiei care îl privesc pe deputatul PNL Mircea Roşca, de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare preventivă.

Potrivit procedurii, în acest caz, decizia finală aparţine plenului Camerei.

Deputatul PNL Mircea Roşca, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, cerea Parlamentului, într-un comunicat difuzat joia trecută, 'urgentarea' procedurilor în vederea ridicării imunităţii sale parlamentare, în contextul în care procurorii au cerut aviz pentru arestarea preventivă a acestuia.

'Nu mă voi ascunde niciodată în spatele vreunei funcţii şi nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiţie. Drept urmare, solicit Camerei Deputaţilor urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunităţii mele parlamentare. (...) Sunt nevinovat, am încredere în instituţiile statului şi mă supun rigorilor legii. Voi demonstra în instanţă că este o aberaţie ceea ce mi se întâmplă', declara Roşca, potrivit documentului citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ