UPDATE Arestarea deputatului PNL Mircea Roșca, RESPINSĂ de comisie

| 18 noi, 2014

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins marţi cele trei cereri ale ministrului Justiţiei care îl privesc pe deputatul PNL Mircea Roşca, de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare preventivă, a declarat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

"Sunt trei cereri de la Parchetul General cu privire la deputatul Mircea Roşca, cu privire la percheziţie, la reţinere şi arestare. În urma deliberării, la care au participat 23 de colegi deputaţi, rezultatul votului este următorul: cu privire la percheziţie - 10 voturi pentru, 13 împotrivă, nicio abţinere. Cu privire la reţinere: 6 voturi pentru, 16 voturi împotrivă şi o abţinere. Cu privire la arestare: 7 voturi pentru arestare, 15 voturi împotrivă şi o abţinere. Prin urmare, vreau să vă aducem la cunoştinţă că noi, PSD, am înţeles mesajul transmis de popor prin votul dat duminică, la turul doi pentru alegerile prezidenţiale, şi, aşa cum aţi văzut, am deblocat cererea ministrului Justiţiei cu privire la arestarea colegului nostru, cu părere de rău, a domnului deputat Adam şi noi am votat în favoarea încuviinţării arestării. Dincoace, nu mai fac niciun comentariu", a spus Nica, la finalul şedinţei Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă deputaţii PSD au votat, în cazul deputatului PNL Mircea Roşca, împotriva cererilor ministrului Justiţiei pentru "a strica imaginea PNL"- aşa cum susţin liberalii - Nica a spus că "asta este opinia domniilor lor".

"Ne-au obişnuit cu aceste acuzaţii pe tot parcursul acestei perioade de când au ieşit din cadrul USL, o parte a liberalilor, dânşii sunt învăţaţi numai să acuze. Prin urmare, dacă vedeţi şi rezultatul votului este fluctuant, deci nu ai cum să spui că ei au votat în linie. Nici noi nu am fost majoritari astăzi în comisie pentru că foarte mulţi colegi de-ai noştri s-au retras de la lucrări", a arătat Ciprian Nica.

Potrivit deputatului liberal, Theodor Nicolescu, vicepreşedinte al Comisiei juridice, "este posibil" ca deputaţii PSD să fi votat împotriva cererii ministrului Justiţiei pentru a strica imaginea PNL, în timp ce liberalii din comisie au votat favorabil.

Tag-uri: Mircea Roşca, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ