Deputatul PNL Mircea Roşca cere ridicarea imunităţii parlamentare: Nu mă ascund în spatele funcţiei

| 13 noi, 2014

Deputatul PNL Mircea Roşca, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, cere Parlamentului 'urgentarea' procedurilor în vederea ridicării imunităţii sale parlamentare, în contextul în care procurorii au cerut aviz pentru arestarea preventivă a acestuia.

Deputatul PNL, Mircea Roşca, susţine că este nevinovat, arătând că va demonstra aceasta în instanţă.

'Nu mă voi ascunde niciodată în spatele vreunei funcţii şi nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiţie. Drept urmare, solicit Camerei Deputaţilor urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunităţii mele parlamentare. (...) Sunt nevinovat, am încredere în instituţiile statului şi mă supun rigorilor legii. Voi demonstra în instanţă că este o aberaţie ceea ce mi se întâmplă', a declarat Roşca.

Totodată, parlamentarul prahovean punctează că românii au nevoie de un nou început şi de o ţară în care legea este egală pentru toţi. 'Nu doresc să fiu asemuit cu tot felul de personaje care au jefuit ţara de milioane de euro şi au delapidat bugetul statului. Într-o societate în care toată lumea se disculpă, dar mai ales cei care au făcut rău acestei ţări, este foarte complicat să-mi demonstrez nevinovăţia în faţa susţinătorilor mei şi în faţa celor care au crezut şi cred în mine. (...) Îi transmit lui Victor Ponta că este ridicol să îl compare pe Mircea Roşca, asupra căruia planează o suspiciune invocată de un martor cu antecedente penale, cu camarila din spatele dumnealui, care a făcut atât de mult rău românilor în ultimii 24 de ani', a mai afirmat Mircea Roşca.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, marţi, aviz pentru încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă.

'În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticoruptie - Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Mircea Roşca, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea în concurs a două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată (4 acte materiale)', se arată într-un comunicat de presă al DNA.

DNA precizează că, în 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a unui partid politic, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Popescu şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului.

Procurorii susţin că din această sumă Mircea Roşca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean.

Sursa citată menţionează că, în perioada 2011- 2014, Mircea Roşca a intervenit pe lângă factorii de decizie din cadrul unor instituţii publice din judeţul Prahova, (Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut în mod succesiv la nivelul autorităţilor publice locale centrale şi la nivel politic, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de Adrian Rotilă a unor contracte de achiziţii publice.

'În schimbul acestor 'intervenţii', Mircea Roşca a primit de la Adrian Rotilă bani şi alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcţii în valoare de 35.418, 39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8)', au mai reţinut procurorii.

DNA precizează că din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că Mircea Roşca a săvârşit în concurs două infracţiuni de corupţie, iar privarea lui de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

Tag-uri: DNA, Mircea Roşca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ