DNA-ul a ajuns în NY Times şi anunţă CUTREMURUL. Predicţia lui Kovesi pentru duminică

| 15 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cotidianul american, New York Times, publică un amplu articol despre activitatea DNA-ului si a Laurei Codruţa Kovesi, intitulat “Într-un procuror tăcut, unii văd Cutremurul’,  cu doua zile înaintea alegerilor prezidenţiale din România.

Articolul spune că DNA a provocat „cel mai terifiant coșmar din ultimii 25 de ani” pentru politicienii şi afaceriştii corupţi din România.

„În afara cazului în care lucrează în DNA sau au altă scuză bună, nimeni în România nu vrea zilele acestea să fie văzut intrand pe usa de lemn din Str. Stirbei Voda care duce la dna Kovesi, şefa tăcută a DNA, o instituţie altadată adormită, dar care acum a declanșat un atac neașteptat de viguros împotriva ilegalităților”, potrivit  ştiripesurse care citează scrie New York Times.

Pe de altă parte, se arata în articol, oponenţii DNA-ului o acuză pe Kovesi de practici staliniste bazate pe interceptari, metode folosite de temuta Securitate. Publicaţia spune că grupul media controlat de Dan Voiculescu – „un baron politic şi economic condamnat pentru corupţie la 10 ani de închisoare” – conduce o campanie „neobosită” pentru dărâmarea imaginii DNA-ului.

„Dna Kovesi, într-un interviu acordat în biroul său ornat cu icoane, spune că aceste acuzaţii sunt absurde. Ea a declarat că echipa de procurori DNA a absolvit dupa 1990 aşa că nu au nicio idee despre metodele folosite de Securitate. Cât despre interceptari, spune Kovesi, ele nu au fost inventate de DNA, ci reprezintă o metodă folosită peste tot în lume, de către state democratice care nu au în spate un trecut comunist”, mai scrie New York Times.

Publicaţia notează un detaliu din biroul lui Kovesi: un tablou cu o cioară pe un câmp plin de păsări negre. “În București se spune că așa sunt eu”, spune Kovesi.

„De fiecare dată când merg la piaţă, la magazin sau la cineva, oamenii mă felicită pentru ceea ce fac. Nu toţi românii sunt corupţi”, mai spune ea.

În ceea ce priveste alegerile prezidenţiale de duminică, Kovesi a făcut o predicţie.

„Este important ca noul preşedinte să sprijine lupta anticoruptie. Atâta vreme cât se întâmplă acest lucru, nu avem motive de îngrijorare. Dar sunt motive de îngrijorare daca Preşedintele nu sprijină lupta noastră”, a declarat Kovesi, citată de New York Times.

În timpul dezbaterilor electorale dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, candidatul PSD a confirmat în repetate rânduri că apreciază activitatea DNA-ului şi, dacă va fi preşedinte, România va avea o justiţie independentă.

Citeşte şi: ȘOC. Alina Mungiu găsește o căruță de argumente pro Ponta și niciunul pro Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ