Iohannis a anunțat aseară că, dacă va câștiga alegerile, vor crește taxele

| 14 noi, 2014

Ipoteza creșterii taxelor este o certitudine dacă Iohannis câștigă competiția pentru Cotroceni, iar noul președinte va forța instalarea unui guvern care să-i aducă din nou la butoane pe democrat-liberalii cu care s-a aliat și care au adus atât de mult rău cetățenilor.

După ce a ieșit ”șifonat” din cele două confruntări cu Victor Ponta de la Realitatea TV și B1TV, Klaus Iohannis a declinat invitația la dezbatere a postului Antena 3 și s-a refugiat în studioul Digi24, acolo unde a abordat o serie de teme de prim-plan. Printre acestea s-au numărat și discuția pe teme macroeoconomice, acolo unde prezidențiabilul nu a ratat nici de această dată ocazia de a-și de cu stângul în dreptul.

Citeşte şi: Traian Băsescu şi-a anunţat decizia cu privire la votul de duminică

Liderul ACL și-a exprimat convingerea că, din 2015, "vom avea creşteri de impozite şi taxe", indiferent de cine va fi ales președinte. "Nu este nicio îndoială asupra acestor chestiuni. Am făcut deja de luni de zile simulări cu colegii care sunt specialişti în domeniu şi am avertizat în nenumărate rânduri. Probabil lumea a crezut că sunt anunţuri de campanie electorală, dar sunt lucruri foarte foarte reale", a spus Iohannis.

Declarația lui Klaus Iohannis vizează cel mai probabil inducerea unor temeri în rândul populației, candidatul ACL sperând că astfel doar-doar va reuși să creeze o psihoză care să îi determine pe nehotărâți să iasă duminică la vot. În realitate, ipoteza creșterii taxelor se poate verficia numai în scenariul – de altfel extrem de puțin probabil – în care Klaus Iohannis ar câștiga alegerile. Prezidențiabilul ACL s-a înconjurat de politicieni care între 2010 și 2012 au impus măsuri severe de austeritate și au dus economia României pe marginea prăpastiei. Iohannis președinte ar însemna practic un nou ciclu de austeritate și de măsuri dure pe care liderul ACL recunoaște că le vor deconta toți românii.

Citeşte şi: SOV dezvăluie cu cine va vota. Cum îi cracterizează pe cei doi prezidenţiabili

"Cetăţenii, evident, vor primi nota de plată, pentru această campanie făcută de Victor Ponta. Nu îmi imaginez că în 2015 vom avea un Guvern care reuşeşte să facă economii de 15 miliarde de lei, ca să astupe această gaură. Sunt convins că vom vedea creşteri de taxe şi impozite. Simulările sunt pe 2016, dar la fel de bine pot fi aplicate din 2015, cum putem afla la fel de bine, pe 1 decembrie, după campania electorală, că s-a terminat şi cu reducerea CAS. Aceste lucruri sunt posibile şi trebuie să avem diferite scenarii", a declarat Iohannis.

Așa-zisa analiză a prezidențiabilului ACL este însă demnă de o cauză mai bună. Ipoteza creșterii taxelor este o certitudine dacă Iohannis câștigă competiția pentru Cotroceni, iar noul președinte va forța instalarea unui guvern care să-i aducă din nou la butoane pe democrat-liberalii cu care s-a aliat și care au adus atât de mult rău cetățenilor. În contrapondere, Cabinetul Ponta a acționat pragmatic, anulând o serie de taxe și impozite și oferind din nou drepturile bănești acelor români cărora le-au fost tăiate veniturile de guvernarea Băsescu-Boc. Prin urmare, nu există niciun motvi temenic pentru a crede că aceeași politică nu va fi continuată și de viitorul prim-ministru, după ce alegerile de duminică vor consemna victoria candidatului PSD.

Citeşte şi: Pe cine dau New York Times şi Washington Post câştigător al alegerilor de duminică

Pentru cei care mai avea încă îndoieli, discursul lui Klaus Iohannis le risipește definitiv. Dacă ar ajunge președinte, țara ar intra practic pe mâinile acelor politcieni care au prădat-o în timpul guvernărilor de tristă amintire Boc și Ungureanu, cu Traian Băsescu în rol de dirijor. Concluzia este simplă – reclădirea României pe baze solide nu poate fi realizată decât cu Victor Ponta la Cotroceni, după 10 ani de conflicte, dispute, crize, tenisuni și blocaje generate de Traian Băsescu care au lovit puternic în nivelul de trai al românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
Nostradamus
Mai baiatule , daca a-i scris acest aricol ca sa incerci sa-ti mentii serviciul e treaba ta (poate fi o scuza) , dar daca chiar crezi ceia ce scrii , ai o mare problema .
Daca ajunge ponta presedinte v-a face vizite de lucru in Miribamba si Burchina Faso. Comunitatile romane din diaspora , vor face presiuni asupra guvernelor din tarile in care locuiesc ca acest Jeg Ponta sa nu fie primit de nimeni. Asta nu este o promisiune ci o certitudine .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ