Klaus Ioahnnis și „economiștii” din spatele său ar trebui să ceară scuze în fața cetățenilor

| 14 noi, 2014

Traian Băsescu și Klaus Iohannis sunt politicienii care se bucurau de răul României prin injectarea în societate a unor date eronate. Dar din fericire,  raportul INS a spublerat politicile mincinoase ale acestora prin poziționarea României din nou pe locul unul la creștere economică din UE, ca urmare a eforturilor făcute de către aparatul guvernamental condus de către Ponta.

România se află din nou pe primul loc în Europa după ce țara noastră a consemnat cea mai mare creștere a PIB din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea, de 1,9%, în comparație cu trimestru al doilea, dublu față de prognoza Comisiei Europene din această toamnă. Iar în ceea ce privește avansul față de trimestrul al treilea din 2013, economia românească a înregistrat o creștere de 3,3% pe seria ajustată sezonier.

România nu a fost niciodată în recesiune economică, nici măcar tehnică, întrucât datele publicate de către Institutul Național de Statistică (INS) certifică acest fapt. Dezinformarea alimentată de către echipa de campanie a candidatului ACL, Klaus Iohannis, a fost devoalată de creșterea puternică a economiei din România.

Citeşte şi: Cine stă cu adevărat în spatele campaniei lui Klaus Iohannis

Klaus Ioahnnis și „economiștii” din spatele său, profesioniști în tăieri și în batjocorirea banului public, ar trebui să ceară în față cetățenilor scuze pentru că  mai bine de o jumătate de an au mințit, înșelat și indus frică în societatea românească.

Traian Băsescu și Klaus Iohannis sunt politicienii care se bucurau de răul României prin injectarea în societate a unor date eronate. Dar din fericire,  raportul INS a spublerat politicile mincinoase ale acestora prin poziționarea României din nou pe locul unul la creștere economică din UE, ca urmare a eforturilor făcute de către aparatul guvernamental condus de către Victor Ponta.

Citeşte şi: Mitul s-a prăbușit. România crește. Recesiunea tehnică nu a existat

Așadar, conform raportului INS, Produsul intern brut în trimestrul III 2014 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2014. Totodată, față de același trimestru din anul 2013, Produsul Intern Brut a înregistrat o creștere cu 3,2% pe seria brută, și cu 3,3%  pe seria ajustată sezonier.

De asemena, în primele nouă luni ale anului 2014, Produsul Intern Brut a crescut,  în comparație cu același interval al anului 2013, cu 2,8% pe seria brută și cu 3,1% pe seria ajustată sezonier. Astfel, România anului 2014 depășește PIB-ul din 2008, ce a fost anul de vârf al expansiunii economice. Practic, Guvernul Ponta a recuperat mai mult decât s-a pierdut în anii de criză din țară.

Citeşte şi: România rupe topurile în economie

Iar la nivelul Uniunii Europene, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Europa în trimestrul III față de trimestrul II, potrivit Eurostat. Creșterea de 1,9% a PIB plasează România pe primul loc în clasamentul sporurilor economice din UE. Totodată, țara noastră, din punct de vedere economic, este de 6 ori peste media UE28, care a fost de 0,3%.

În plus, avansul economic în ceea ce privește comparația cu trimestrul III din 2013, plasează România pe locul II, după Polonia, cu o creștere de 3,3% față de 3,4% a Poloniei. Iar dacă ne uităm pe prognozele date de Uniunea Europeană, țara noastră va avea probabil cea mai mare creștere economică la nivel european și în trimestrul 4.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
Makensen
marele strateg, marinarul demolator
Domnilor, cred ca nu am inteles noi bine, tara a fost salvata de Basescu care a marit impozite, a taiat salarii si a demolat institutii punand in fruntea lor nulitati de gen Udrea, Macovei, Predoiu, Videanu, Berceanu etc, oameni cu mana buna de '"uare" de spaga. Pai de ce credeti voi ca se lupta acum la baioneta, de ce credeti ca face spume maidanezul de la Cotroceni ??! Sunt extrem de nerabdator sa-i vad acolo unde le este locul : la Rahova !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ